Magyar irányítás alatt a Glencore cseh leányvállalata

2019 októberétől a magyarországi Glencore Agriculture csoport ügyvezetője, Juhász Csaba irányítja a cseh leányvállalatot is.

 

Juhász Csaba, aki 1996 óta vezeti a Glencore Agriculture magyarországi csoportját, átveszi a vállalat csehországi csoportjának vezetését is. A Glencore Agriculture Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb növényolajgyárát üzemelteti, a csoport a vállalat magyarországi kereskedelmi és logisztikai tevékenységéért felel, és országszerte négy raktározási telephellyel rendelkezik.

A cégcsoport jelenleg mintegy 290 embert foglalkoztat Magyarországon. Juhász Csaba cégvezető a változások kapcsán azt nyilatkozta: célja, hogy az egyesített szervezetek kiegészítsék és segítsék egymás munkáját, és tovább erősödjön a Glencore Agriculture Közép-Kelet-Európában betöltött szerepe, elsősorban az olajos magvak és a növényi olaj piacán.

 

 

A Glencore Agriculture a világ egyik vezető vállalata a mezőgazdasági alapanyagok gyártása, feldolgozása és kereskedelme terén 35 országban. A hazai, három tagból álló cégcsoport a gabonafélék, olajos magvak, növényolajok és állati takarmány-alapanyagok kereskedelmének és logisztikájának egyik legfontosabb szereplője, emellett gyártási és raktározási tevékenységet is folytat.

Glencore Agriculture Juhász Csaba kereskedelem logisztika mezőgazdasági alapanyagok mezőgazdasági alapanyagok feldolgozása mezőgazdasági alapanyagok gyártása mezőgazdasági alapanyagok kereskedelme növényolajgyár