Az állattartó telepeken keletkező istállótrágya
A szerves trágya, különösen a baromfi- és marhatrágya fermentálása egyre nagyobb figyelmet kap a mezőgazdaságban.
A szerves trágya, különösen a baromfi- és marhatrágya fermentálása egyre nagyobb figyelmet kap a mezőgazdaságban.
Mindenféle feldolgozást támogatnak többféle intenzitással, és települési igényekre szabott biogázüzem is építhető.
Több, mint trágya: javítja a talajt, tápanyagtartalmával a hozamot növeli, szembe megy a kilúgzásnak, csökkenti a szaghatást. Mindez magyar kútfőből.
Sok agrárszakember szerint az istállótrágya hiánya a magyar mezőgazdaság egyik Achilles sarka, de van megoldás.
A görögdinnye a lazább szerkezetű, porózusabb fizikai jellemzőjű, homokosabb talajokat kedveli.
Az új mezőgazdasági miniszter már óvatosabban beszél, Brüsszel is hajlik a kompromisszumra.
A trágyák szakszerű, okszerű és gondos felhasználása ökonómiai és ökológiai szempontból egyaránt fontos.
Míg Nyugaton a túl sok állat okoz környezetvédelmi gondokat, addig Keleten az állatok hiánya.
Legjobb, ha beltéren tároljuk a műtrágyát – de még így is fontos megszívlelni 7 szempontot!