verseny

Versírás is szerepelt az ügyességi feladatok között.
Csütörtöktől NAK Szántóföldi Napok – AgrárgépShow a Mezőfalvai Zrt.-nél!
2019. március 12-13. között a VI. SkillsHungary válogató versenyen kiderült, hogy nehézgép-szerelő szakmában Apagyi Bence képviselheti hazánkat a Kazanban megrendezésre kerülő WorldSkills 2019 versenyen.
A versennyel kapcsolatosan számos, egymástól eltérő, sokszor negatív felhangú vélemény és megítélés hangzik el.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ötletversenyt hirdet a mezőgazdaság hosszú távú kihívásaira,
AGROmashEXPO és AgrárgépShow a HUNGEXPÓN, 2019. január 23-26.
Soha rosszabb évet a mezőgazdaságnak, mint 2018 volt!
Tizennyolcadik alkalommal rendezték meg Würzburgban, a Német Mezőgazdasági Napokon (LTU) az AGRARTECHNIK szaklap által szervezett Service Award díjkiosztót.
Nem vonható kétségbe, hogy a magyar agrárium korábbi önmagához képest hosszú évek óta látványosan fejlődik
A világszintű túltermelés miatt fokozatosan csökkenő árakra lehet számítani a növénytermesztésben és az állattenyésztésben egyaránt, amivel szemben a magyar gazdák csak hatékonyságnövelő beruházásokkal vehetik fel a versenyt.
Áprilisban kinyílik a természet, és megindulnak vagy inkább már gőzerővel folytatódnak a várva várt nagy tavaszi munkák, a reményt adó vetések.
Az idei márciust a tapasztalás közelsége miatt akár különlegesnek is minősíthető, hiszen egyszerre három évszakot idézett.
Egyes szabályozói döntések, mint például az áfa-csökkentés eredményeként kedvező irányba mozdult el a hazai sertéságazat.
Egymásra épülő, egymást kiegészítő rendszer született, amely teljesíti azt a célt, hogy fiatal és képzett mezőgazdasági szakemberek számára lehetőséget biztosításon új mezőgazdasági vállalkozás létrehozására.
Ha akarjuk, ha nem, az idő nem tart szünetet....
A minőségi borok és a stree t food (utcán, kézből, menet közben étkezés) újra felfedezése után a halételek megújítása lehet a következő divathullám a magyarországi gasztronómiában.
Az újdonságok között szerepel majd többek között az Év traktora és az Év design traktora címet elnyert Valtra T254 Versu Smart Touch is, amely Hannover után először itt mutatkozik be a régióban.
Idén is útjára indult a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, ahol a szakemberek többek között az ünnepekhez kötődő termékeket, illetve az ilyenkor kiemelt forgalmat bonyolító kereskedelmi egységeket és vásárokat vizsgálják.
Egy magas szintű szakértői csoport hathónapos működése alatt egy sor ajánlást dolgozott ki a Közösség tej szektorának zavartalan működése és fejlesztése érdekében. Az egyik legfontosabb javaslat a [...]
Nem először fordul elő a magyar mezőgazdaság történetében, hogy másképpen látják az ágazat helyzetét a felelős vezetők és a gyakorló gazdálkodók. A magyar állattenyésztés sorvadása és ennek [...]