fbpx

Segítsen adatokkal az agrár-digitalizációs felmérésnek!

Írta: Kohout Zoltán - 2024 június 29.

Anonim, csak szakmai részletekre kiterjedő adatokat kérnek egy készülő tanulmány érdekében, amelynek célja feltérképezni, hol tart a mezőgazdaság digitalizációja.

A szigirú európai uniós adatvédelmi előírások messzemenő betartásával, pusztán szakmai adatok révén Lukács-Veres Zsolt növényvédelmi- és iparidrón-pilóta, az SZTE agrár- és üzleti digitalizáció szak levelezős hallgatója munkatársaival az Európai Bizottság (EB) megbízásából tanulmányt készít, hogy jobban megértsük a digitalizáció jelenlegi helyzetét az EU mezőgazdaságában. Az EB Közös Kutatóközpontja indította el a tanulmányt, hogy hozzájáruljon az EU mezőgazdaságának digitalizálása jelenlegi helyzetének jobb megértéséhez. Ezek az információk segítik a célok meghatározását és az uniós célkitűzések megvalósítása felé tett előrehaladás mérését, összhangban az Európai zöld megállapodással és a digitális korra felkészült Európával – írja az Agrárágazat.

– A felmérés célcsoportja a mezőgazdasági termelők, akiket arra kérünk, hogy válaszoljanak egy kérdéssorra, és osszák meg véleményüket a gazdaságaikban bevezetett digitális technológiákkal kapcsolatban. A felmérés eredményei hozzájárulnak a digitális technológia helyzetének értékeléséhez az EU mezőgazdaságában. A felmérés olyan digitális technológiákra terjed ki, mint a precíziós gazdálkodás, a valós idejű alkalmazások, a földi és légi drónok, az árakra vonatkozó eszközök, az érzékelők, a mesterséges intelligencia, a blokklánc, a műholdképek, a nagyméretű adatok és elemzések, a mezőgazdasági döntéstámogató rendszerek – olvasható a hallgató felhívásában.

A kérdőív kitöltése 45 percet vesz igénybe, de személyesen vagy esetenként telefonos kontaktust igényel, az Európai Bizottság adatvédelmi előírások szigorú betartása mellett. A kapott válaszok statisztikai jellegűek, csak kutatási célokra és szakpolitikai döntések megalapozásához használják fel azokat. A kérdőíves felméréshez ezen a címen lehet jelentkezni.

Forrás: talajszelveny.hu