fbpx

Budapesten rendezik az idei Prognosfruit konferenciát

Írta: Szerkesztőség - 2024 június 21.

A Prognosfruit háromnapos rendezvényén az alma- és körteágazat kilátásairól és a követendő stratégiákról tanácskoznak a résztvevők.

alma ültetvény
Az idei konferencián a feldolgozásra helyezik a hangsúlyt (fotó: Horizont Média)

A Prognosfruit 1976 óta teszi közzé az alma- és körtetermés éves előrejelzését a következő szezonra. Ezt rendszerint augusztus elején teszik egy háromnapos rendezvényen, amelyet idén Magyarországon tartanak. Augusztus 7. és 9. között Budapestre várják az ágazat képviselőit, akik látogatást tehetnek a Rauch budapesti feldolgozóüzemében is. A konferenciát a WAPA (Alma és Körte Világszövetség) a FruitVeB-bel együttműködve szervezi.

„Szeretettel várjuk az alma- és körteágazatban tevékenykedőket. Az idei háromnapos programon a termésbecslésen túl az alma és körte fogyasztását elősegítő stratégiákra, valamint a feldolgozóipar kilátásaira fogunk összpontosítani” – mondta e-l Philippe Binard, a WAPA főtitkára.

A Prognosfruit 2024 programtervezete és a konferencián való részvételhez szükséges online regisztrációs űrlap egyaránt elérhető a Prognosfruit honlapján. A FruitVeB oldalán e cikk írásakor (június 19-én) még nincsenek információk a hazai jelentkezők számára.

Ez a cikk is érdekelheti: A Golden alma árán nem látszik a nagy uniós készlet.