fbpx

Vadkár szekció is lesz a Vadászati Világkiállításon

Írta: Gönczi Krisztina - 2021 szeptember 22.

A nemzetközi kiállítás részeként egy gyakorlati kérdésekkel foglalkozó konferenciasorozatot is megszerveztek.

 

őzek a mezőn
Bakok fitogtatják erejüket a mezőn (fotó: Horizont Média)

Ekkor és itt

Szeptember 29-től október 3-ig a Vadászati és Természeti Világkiállítás részeként egy konferenciasorozatra is sor kerül a budapesti Hungexpo C pavilonjában. A konferencia összes előadása a világkiállításra megváltott belépőjeggyel, előzetes regisztráció nélkül látogatható, csak az utolsó, terepi napot kötötték regisztrációhoz és díjfizetéséhez.

 

Ez a téma

A negyedik napon egy vadkár szekcióra kerül sor. Ebben az Egységes Vadkárfelmérési Útmutatóról, egy vadkárkalkulátor-applikációról, a drónos és a földi vadkárfelmérés adatainak összevetéséről, a magyarországi vadkárok rendezésének jogi helyzetéről, a vad és gépjármű ütközések szempontjából veszélyes útszakaszokról hallhat az érdeklődő. (A vadkárfelmérés új rendszeréről itt írtunk: A bíróság sem hitt a civil vadkárbecslésben, most új világ jön.)

 

A többi előadás

A többi előadás a szervezők szándéka szerint kifejezetten a vadgazdálkodás és vadászat gyakorlati tapasztalatait, kihívásait és szépségét mutatja be nemzetközi szakemberek közreműködésével. A felkért előadók és az általuk képviselt szervezetek országlistája igen gazdag: Horvátországtól és Szlovákiától kezdve Belgiumon, Németországon, az USA-n és Kanadán keresztül egészen Namíbiáig tart, így a vadászati világ szinte teljes spektruma képviselteti magát a konferencián.