fbpx

A világ egyik legjobb formatervezési díját nyerte el a Steyr Plus

Írta: Fodor Mihály - 2024 május 06.

A Red Dot Product Design kategória győztese lett a STEYR Plus. Az Agritechnica 2023 kiállításon debütált az új, 80-117 lóerős széria. amely teljesen megújult stílust hozott a STEYR traktorcsaládba.  A világ számos vállalatától és formatervező stúdiójától beérkezett pályázatok közül a STEYR Plus-t innovatív kialakításáért választotta ki kategóriagyőztesnek a formatervezési iparág szakértőiből álló nemzetközi zsűri.

A „Red Dot Winner” címet a június 24-i Red Dot-díjátadó ünnepségen, a németországi Essenben található Red Dot Múzeumban adják majd át a STEYR tervezőcsapatának.

A díjhoz tartozik még egy exkluzív bemutatkozási lehetőség a Red Dot www.red-dot.org weboldalon, valamint a Red Dot Design Yearbookban. Ez utóbbi egy négykötetes kiadvány, egy design évkönyv, amely teljes áttekintést nyújt a formatervezési ipar aktuális trendjeiről. A STEYR Plus traktortervet az elkövetkező Red Dot Design kiállításokon is bemutatják Essenben és egyéb helyszíneken.

STEYR

Az öt új, négyhengeres traktorával a STEYR Plus ötvözi az innovatív formavilágot és technológiát. Európában a 80-120 lóerős kategória a legnagyobb értékesítési szegmens és a Plus sorozatot úgy alakították ki, hogy ezen a nehéz piacon is kiemelkedő teljesítményt nyújtson. A formavilágot úgy tervezték, hogy még hangsúlyosabbá tegye az ügyfelek által a STEYR-től elvárt termékminőséget, s mindez ráadásul még gyakorlati előnyökkel jár – a beépített közúti és munkafényszórók például segítenek megelőzni a kezelő kifáradását, így hozzájárulnak a biztonságosabb munkavégzéshez.

A Plus modell kialakítása ugyanakkor teljes összhangban van a traktorok műszaki megoldásaival is, és ehhez a teljesítményszinthez a precíziós mezőgazdasági technológiák teljes skáláját kínálja, beleértve az S-Guide automata kormányzást és az S-Fleet telematikai rendszert, amely automatizálással könnyíti meg az ügyfelek munkáját.  

„Igazán örömteli, hogy a traktorok formatervezésének fontosságát ilyen módon is elismerik” – nyilatkozta David Wilkie, a CNH Industrial vezető formatervezője. „A STEYR a kiváló minőségű, csúcstechnológiás traktorok szinonimája, és ez a díj is igazolja az említett tulajdonságokat aktívan támogató formatervezés fontosságát”.