fbpx

Az AXIÁL Kft. nem hiányozhat az állattenyésztési napokról!

Írta: Kalmár Nárcisz - 2019 május 03.

2019. május 9-10-11-én, csütörtök-péntek-szombaton kerül megrendezésre a XXVI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok. A hagyományokhoz híven az AXIÁL Kft. is megjelenik a neves szakkiállításon.

Magyarország egyik legsikeresebb mezőgazdaságigép-forgalmazója 2019-ben is 1500 négyzetméteren várja meglévő és leendő partnereit Hódmezővásárhelyen, hogy bemutathassa számukra legújabb és legnépszerűbb modelljeit, melyek kapcsolódnak az állattartás tematikájához.

A G szektor 926-os számú standján látható lesz a CLAAS márka ARION 660 és 420 típusú erőgépe, melyeket egy-egy gépkapcsolattal: VARIANT 465 RC változtatható kamrás körbálázóval és DISCO front- és hátsó függesztésű kaszákkal szerelnek fel. További CLAAS-termékeket is kiállítanak, ilyen a JAGUAR 850 silózó rendfelszedő adapterrel, a TORION 1511 gumikerekes rakodó trágyavillával és a LEXION 650 kombájn VARIO 6.8 vágóasztallal.

A mezőgazdasági munkák legsokoldalúbban használható gépeiből, a rakodókból is szép kínálatot vehetnek szemügyre az érdeklődők az AXIÁL standon. Ezek közé tartozik a Gehl R165, R190 kompaktrakodó, az AL 540 derékcsuklós és a Manitou MLT 730 115 V CP teleszkópos rakodógép. Érdekesség, hogy ezen típusok mindegyikét a Manitou Csoport állítja elő, amely cég a targoncagyártásban is jeleskedik, így egy Manitou MC 30-2 tereptargoncát is bemutatnak a helyszínen.

Természetesen a gépek sora itt még nem ér véget. A Landini traktorok két típusa is kiállításra kerül, a max. 119 lóerős motorteljesítményű 6-125H és a DualPowerrel max. 181 lóerős 7-180 modell. A 6H szériás gépet MX U410 homlokrakodóval állítják ki, mely eszköz az emelési magasság és kapacitás kiváló kombinációját testesíti meg. A Landini 7-180 modellel tökéletes párost alkothat a standon szintén megjelenő, min. 140 lóerő teljesítményigényű Annaburger HTS 16.04 trágyaszóró.

Az erőgépek sorából semmiképp sem hagyhatjuk ki a Fendt traktorokat, amelyek közül szintén két modell lesz látható a kiállításon, az egyik a 312 Vario, melynek közeli testvére nyerte meg „Az Év Traktora 2019” versenyt a bolognai EIMA kiállításon a „Legjobb univerzális” kategóriában. A másik pedig a 718-as típus: ez egy felmérés szerint a német terület ötödik legkedveltebb erőgépe, egyúttal az első helyezett, a Fendt 724-es modell szintén közeli rokona.

Az érdeklődők megtekinthetnek még egy Sulky X40 Econov függesztett műtrágyaszórót, egy Monosem NG Plus Me Monoblock 6 vetőgépet és egy Monosem SCD sorközművelőt, amely mAXI-CAM univerzális sorfelismerő munkagépfüggesztő- és kormányzókerettel szerelt. Kiállításra kerül egy Grégoire Besson GB Line Prime háromvasú váltvaforgató eke és egy Framest Fralaz 3000 ötkéses lazító is. Az AXIÁL standon ott lesz egy Supertino SD6 bálabontó és egy szállításra és trágyaszórásra egyaránt alkalmas Oehler ASW 200 letolókocsi.

A kisebb és közepes üzemeknek ajánlják azt a HORSCH Leeb 4 AX vontatott permetezőgépet, amely szintén megjelenik a helyszínen, ez a gép BoomControl technológiával, azaz a piacon egyedülálló megoldással, aktív keretvezérléssel szerelt. A technológia lényege, hogy minden rugót és lengéscsillapítót száműztek a keretből, helyettük két levegős munkahengert építettek be. Ezek egy kis giroszkóp segítségével gondoskodnak a terepegyenetlenségekből adódó mozgások kiegyenlítéséről.

Végül, de nem utolsósorban látható lesz a standon az egy keverőcsigás RMH Vulcan széria legnagyobb, 20 köbméter kapacitású modellje, illetve a kis- és közepes gazdaságoknak szánt Berthoud Sprinter vontatott szántóföldi permetezőgép, amely 2500 literes tartálytérfogattal, 20 méteres munkaszélességgel és ECTronic szabályzással került kialakításra.

A rendezvény helyszínére kitelepül az AXIÁL Shop is, ahol számos élethű makettet és közkedvelt terméket szerezhetnek be az érdeklődők, akik, ha elfáradnak, az AXIÁL Moziban tudnak megpihenni a hangulatos, szalmabálákból épített nézőtéren.

Az AXIÁL Kft. szeretettel vár mindenkit 2019. május 9-10-11-én, Hód-Mezőgazda Zrt. kiállítási területén, a G/926-os standon! Kérdéseikkel bátran forduljanak a vállalat helyszínen dolgozó munkatársaihoz!

További információ a kiállításról: www.allattenyesztesinapok.hu

További információ az AXIÁL Kft. gépeiről: www.axial.hu

Forrás és képek: AXIÁL Kft.