fbpx

A Genezis flottát bővít, ismét a Pappas szállít

Írta: Barna Ferenc - 2023 szeptember 29.

A Pappas Auto Magyarország Kft.-től szerzi be a Genezis Trans Kft. azt a 15 darab új Mercedes-Benz Actros 5 L FHS 1848 LS típusú nyergesvontatót, mellyel a belföldi és nemzetközi fuvarozással, szállítmányozással foglalkozó vállalat bővíti flottáját. A régóta tartó ügyfélkapcsolat mögött a Genezis Trans által fontosnak tartott, és a Pappas Auto által kínált megbízhatóság, kiváló ár-érték aránnyal párosuló üzemeltetési költségek, a maximális üzembiztosság és a nemzetközi szakszerviz-hálózat áll.

Mercedes-Benz Actros L
A megrendelt kamionok a legújabb, 5. szériás Actros járműcsalád tagjai (fotó: Pappas Auto Magyarország Kft.)
 

Az egyedileg rendelt járműveket 2023 decemberében veheti birtokba a cég

A Genezis Trans Kft. az ország piacvezető műtrágyaellátójához, a Bige Holding Csoporthoz tartozik, és a szintén a cégcsoportbeli – éves szinten 1,4 millió tonna Pétisó gyártó kapacitású – 92 éves múlttal rendelkező Nitrogénművek Zrt. kizárólagos fuvarozójaként működik 2014 óta.

A társaság nemcsak a Genezis termékek szállítmányozását végzi – biztosítva a gazdák és az agrárgazdaságok gyors műtrágyaellátását –, hanem a cégcsoport minden vállalata számára végez folyamatos szállítmányozást, bármilyen agrár és vegyiterméket elszállít. A 2023-as évre a vállalat elmondhatja magáról, hogy meghatározó piaci szereplővé vált a belföldi és nemzetközi FTL fuvarozás területén, különösen a gabona- és építőipari árupiac szegmensben.

A Pappas Auto Magyarország Kft. több mint 30 éves szakmai múltra tekint vissza, jelenleg az ország legnagyobb, piacvezető Mercedes-Benz márkakereskedése. Szakmai és gazdasági sikerét a szakképzett, sokéves tapasztalattal rendelkező értékesítői gárdájának és ügyfélközpontú gondolkodásának köszönheti.

A külföldi partnereik kiszállítási igényeinek maradéktalan teljesítése érdekében a Genezis Trans Kft. a 2023-as évben 15 db vontató cseréjéről döntött. A társaság jelenlegi, 187 szerelvényből álló flottájából cserél le 15 db-ot új Mercedes-Benz Actros nyergesvontatóra.

A Pappas Auto-tól újonnan megrendelt Mercedes-Benz Actros 5 L FHS 1848 LS típusú nyergesvontató járművek a legújabb, 5. szériás Actros járműcsalád tagjai és mint ilyenek, ötvözik a kényelmes, síkpadlós BigSpace vezetőfülke tágasságát a Mercedes-Benz OM471 típusú, 510 LE-s (2.500 Nm) motor erejével, illetve a hosszú hátsó híd áttételnek köszönhetően az elérhető legmagasabb fokú gazdaságossággal, ami az üzemanyagfogyasztást illeti.

A szerződés aláírása után
Molnár Melinda Genezis Trans ügyvezető igazgatója és Kovács Péter, a Pappas Auto Magyarország Kft. tehergépjármű-értékesítési vezetője (fotó: Genezis Trans)

Egyáltalán nem volt egyszerű feladat egy flotta megújítása az elmúlt években

Az alapanyagok, az alkatrészek hiánya, az ezek miatt kialakuló csúszások és várólisták idején kimondottan nagy érték a megbízhatóság. A Pappas Auto erre garanciát is vállalt.

A szakmát ismerők jól tudják, hogy a fuvarozás világában a megbízhatóság önmagában kevés a sikerhez. Tudták ezt a Genezis Trans Kft. vezetői is, akik épp ebben a nehéz időszakban szereztek be tavaly 30 új vontatót. Akkor a Mercedes-Benz márkára és a Pappas Auto Magyarország Kft. szolgáltatásaira esett a pétfürdői cég választása.

A mostani döntésben már az azóta begyűjtött kedvező tapasztalatok is segítettek, tudtuk meg Molnár Melindától Genezis Trans ügyvezető igazgatójától. „A cég fuvarfeladatainak összetétele változott az elmúlt években, egyre több megrendelésünk érkezett Ausztriából, Németországból, Romániából és Szlovéniából. A flottánkat korábban a belföldi fuvarfeladatokhoz optimalizáltuk, így kézenfekvő volt, hogy az első 114 vontató cseréjekor az új helyzetnek megfelelően alakítsuk át annak szerkezetét. Fontos volt számunkra, hogy a sofőröknek is vonzó munkaeszközöket szerezzünk be, ezért választottuk a Mercedes-Benz Actros L vontatókat” – mondta el a cég vezetője.

Mercedes-Benz Actros L
A hosszabb, nemzetközi fuvarfeladatokra optimalizálták az Actros L változatot (fotó: Pappas Auto Magyarország Kft.)

Ma már inkább ömlesztett formában vásárolják a műtrágyát

A megrendelői összetétel átalakulása nemcsak földrajzi, hanem technológiai kihívások elé is állította a céget. Ma már a megrendelők 80 százaléka nem csomagolt, hanem ömlesztett formában vásárolja a műtrágyát. A Genezis Trans Kft. 2023-ban jelentős mennyiségre szóló szállítmányozási szerződést kötött a Viterra Hungary Kft.-vel, a pétfürdői cég közel 3000 tonna terményt szállít naponta új ügyfelének. A most vásárolt új járművek ennek megfelelően a billenő felépítményekhez szükséges hidraulika-hajtást is biztosítják, miközben kapcsolási magasságuk miatt a hagyományos függönyponyvás félpótkocsikhoz is tökéletesek. A 376 kilowatt (476 LE) teljesítményű nyerges vontatók szinte kivétel nélkül nemzetközi fuvarfeladatokat látnak majd el, teljesítményükkel, felszereltségükkel megkönnyítve a heti munkarendben dolgozó sofőrök életét.

Nem csupán a fülke mérete jelent komoly előrelépést a gépkocsivezetőknek, mondta el Kovács Péter, a Pappas Auto Magyarország Kft. tehergépjármű-értékesítési vezetője. „Az Actros L változatot a hosszabb, nemzetközi fuvarfeladatokra optimalizálták a Mercedes-Benz mérnökei. Csendesebb, kevesebb rezonancia jut a fülkébe, rugózása kényelmesebb, váltója gyorsabb és okosabban kezeli a nehezebb helyzeteket is. Erőforrása már az Euro VI környezetvédelmi normákat teljesítő OM 471 motorcsalád harmadik generációjából kerül ki. A tavaly átadott Actros modellekhez képest is három-négy százalék közötti fogyasztásjavulást várunk, a járművezetők ennek és a prémiumfelszereltségnek is örülnek majd. A luxuskivitelű vezetőülés mellett komfortos ágy, teljes biztonsági csomag, prémiumszintű integrált állóhelyzeti klímaberendezés és speciális hőszigetelés is kényezteti őket. Az erőforrás 2300 newtonméter nyomatékot produkál, de immár a 7.-től a 12. fokozatig rendelkezésre áll a Top Torque megoldás, ami további 200 newtonmétert biztosít. Így a felső fokozatokban az erősebb, 375 kilowattos, azaz 510 lóerős testvére nyomatékcsúcsát is eléri. Ez a gyakorlatban kompromisszummentes, mégis gazdaságos üzemleltetést biztosít majd” – mondta el Kovács Péter a Pappas Auto haszongépjármű értékesítési vezetője.

A Genezis Trans Kft. speciális, egyedileg kidolgozott karbantartási szerződést is kötött az új járművek kapcsán.

Forrás: Genezis Trans