fbpx

Fruit Poland: konferencia almatermésűekről és bogyósokról

Írta: Gönczi Krisztina - 2023 szeptember 03.

Kétnapos szakmai konferenciát rendez a Lengyel Gyümölcstermesztők Szövetsége, többek közt almaágazati szekcióval. Emellett körte és bogyósgyümölcs szekciók is lesznek.

almaültetvény
Ágazati információk lengyel szemszögből (fotó: Horizont Média)

December 7-9-én Varsóban, a PTAK Warsaw Expo (Paszków) területén idén először kerül megrendezésre 140 kiállítóval és 20 ezer négyzetméter standterülettel a Fruit Poland gyümölcságazati szakmai kiállítás és konferencia. A szervezők körülbelül 10 ezer látogatóra számítanak, ebből csaknem 90% lengyel szakember lesz az előzetes várakozások szerint.

A kiállítás előzetes programja szerint december 8-án a bogyósoké lesz a főszerep, szamóca, málna és ribiszke szekciókat tartanak, míg december 9-én az almatermésűek kerülnek előtérbe külön alma és körte szekcióval.

A konferencia elsősorban a lengyel termesztők közötti kapcsolatfelvételt szolgálja majd, de angol nyelvű tolmácsolással belföldi és külföldi előadók is színpadra lépnek, így többek között a gyümölcstermesztés területén kifejlesztett innovációkról, illetve egyes uniós irányelvekről, trendekről esik majd szó.

A rendezvény regisztrációköteles, a részvételi díj pedig egyáltalán nem drága: 50 eurót kóstál a napijegy, amiért ingyenes parkolást biztosítanak a szervezők. A programra itt lehet jelentkezni.

Forrás: FruitVeB.

Ez a cikk is érdekelheti a témában: Idén Jonaprince és Idared almából lesz kevesebb.