fbpx

A végéhez közeledik a játék!

Írta: Barna Ferenc - 2023 július 10.

Melyik Magyarország legszebb erdeje? – címmel hirdetett játékot az Agrárminisztérium. A látogatók 22 héten át szavazhatnak a tárca közösségi oldalán, hogy az erdőgazdaságok mely ökoturisztikai nevezetessége fogta meg őket a legjobban.

Erdő és erdészház
Az Agrárminisztérium keresi Magyarország legszebb erdejét (fotó: Horizont Média/Archívum)

Hamarosan véget ér, július 16-ig még várják a szavazatokat

Az Agrárminisztérium 2023. február 11-én elindított sorozatában hetente bemutatott egy-egy állami erdőgazdaságot és megosztott 8-8 kapcsolódó helyszínt a területükről, amelyekre a közösségi oldalon lehet szavazni július 16-ig. Magyarországon az állami tulajdonban lévő erdőgazdaságok több mint 1 millió hektár erdőt kezelnek, amely stratégiai jelentőségű az ország környezeti állapota, klímavédelmi célkitűzései és a lakosság jóléte szempontjából.

A versenyben résztvevő állami erdőgazdaságok:

Kaptárkövek
Fontos a természet megszerettetése a fiatalokkal, ennek érdekében az erdészetek tanösvényeket, erdei iskolákat működtetnek (fotó: Horizont Média/Archívum)

A társaságok legfontosabb feladata az erdővagyon megőrzése és fenntartható hasznosítása

Ennek keretein belül nemcsak a főváros térségi erdőkben, hanem az ország minden pontján gondot fordítanak az erdei szálláshelyek, pihenők, ökoturisztikai központok megújítására, hálózatba foglalt fejlesztésére. Az állami erdőkben több mint 11 ezer kilométernyi jelzett turistaút-hálózatot használhatnak jelenleg a kirándulók. Emellett mintegy 1200 kilométer kerékpározásra és közel 400 kilométer lovaglásra kijelölt erdei út várja a kikapcsolódási lehetőséget keresőket.

Az állami erdőgazdasági cégcsoport évente legalább 2 milliárd forintot fordít aktív természetvédelmi célú feladatokra, további 4 milliárd forintot pedig az ökoturisztikai hálózat elemeinek fenntartására.

Gyökerek és levelek
Számtalan szép hely van még hazánkban, ahol nem jártunk (fotó: Horizont Média/Archívum)

Szavazzon Ön is, hogy kiderülhessen, hogy hol van Magyarország legszebb erdeje!

Zsófia-kilátó, Baktai-erdő, Cuha-völgy, Debreceni Nagyerdő, Jakab-hegy és a „Szerkövek erdei”, közös bennük, hogy mind versenyben vannak az Agrárminisztérium Facebook játékában, ahol a szaktárca Magyarország legkedveltebb erdei kirándulóhelyét, természeti kincsét keresi. A 22 héten át zajló szavazás hamarosan véget ér, július 16-ig még várják a szavazatokat! A szavazás résztvevői nyereményjátékban vehetnek részt.

A természetjárás során ne feledjék, hogy természeti kincseinkért felelősséggel tartozunk, ezért kérjük, ügyeljenek az erdőlátogatás írott és íratlan szabályaira.

További információk a játékkal kapcsolatban:

Forrás: AM Sajtóiroda