fbpx

Ropogós termék eredeti beltartalmi értékkel és aromával

Írta: Barna Ferenc - 2022 október 30.

Alacsony hőmérsékletű vákuumszárítási technológia segítségével megmarad a gyümölcs és a zöldség beltartalmi értéke és aromája –átadták az MPM Research Kft. 850 millió forintból megvalósult, Kavali nevű zöldség- és gyümölcsfeldolgozó gyártóüzemét Mórahalmon.

Vákuumszárítási technológiával előállított gyümölcsök
A mezőgazdasági termékekből ízletes, ropogós állagú termékeket készítenek (fotó: KAVALI)

Ropogós állagú termékek, mely más élelmiszergyártók alapanyaga

A gyártóüzemben olyan kíméletes, alacsony hőmérsékletű vákuumszárítási technológiával dolgoznak, amelynek segítségével megmarad a gyümölcs és a zöldség beltartalmi értéke és aromája.

Mikrohullám segítségével jellemzően a gyümölcsökből és a zöldségekből különböző ropogós állagú termékeket készítenek, amelyek alapanyagként értékesíthetők más élelmiszergyártók részére.

Az MPM Research Kft. ipari inkubációs központként fejlesztési projekteknek kínál szakmai támogatást

A társaság elsősorban gyártóüzemek kialakítására, célgépek tervezésére és kivitelezésére, valamint gyártástámogató szoftverek fejlesztésére specializálódott. Fejlesztéseik a legfrissebb kutatási és technológiai eredményeket felhasználva nyújtanak innovatív megoldásokat, így azok minőségükben is megfelelnek a nemzetközi standardok elvárásainak.

A Kavali projekt csaknem 850 millió forintból valósult meg, amelyhez a társaság az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap pályázatán 423,6 millió forint támogatást nyert.

Forrás: MTI