fbpx

KWS kalászosvetőmag-ajánlat őszi vetéshez

Írta: Mezőhír - Hirdetés - 2021 október 06.

STROMBOLI fajtánk a gazdálkodók körében nagy népszerűségre tett szert. Tar kalászú, tetszetős fajta, a tavalyi rendkívül száraz tavaszon bizonyította stressztűrő képességét, és idén is kiemelkedően magas hozamokat biztosított.

 

Betamag búza hibrid

 

A SILVERIO az intenzív technológiát kiemelkedően magas terméssel és malmi minőséggel honorálja. A Hód-Mezőgazda Zrt. idei fajtakísérletében 9 t/ha terméssel a 2. helyen végzett, 13,8% fehérjével és 29,8% sikérrel!

A VYCKOR korszerű, nagy termőképességű, ideális kenyérbúza. Csabacsűdön 8 t/ha szemterméssel, 14,1%-os fehérjével és 29,1%-os sikérrel takarították be.

A MODERN alkalmazkodóképessége, tápanyag-reakciója kiváló, gyengébb termőhelyi adottságok mellett is képes a jó termésre. Azokra a termőhelyekre ajánljuk, ahol a hosszabb tenyészidőben rejlő magasabb terméspotenciál realizálható. Kínálatunkból a legnagyobb területen vetett fajtánk az EXOTIC. Megbízható, stabil fajta minőségben és mennyiségben egyaránt.

 

Bőtermő fajtáink

A jól ismert SOLEHIO-t az intenzív, jobb minőségű területekre javasoljuk. A SOLEHIO a búzahibridek méltó ellenfele, hiszen idén is rekordokat döntött, Kétsopronyban 66 ha átlagában meghaladta 10 tonnás hozamot.

 

Extenzív termelésű fajtáink

A RUSTIC előveteményre nem érzékeny, kukorica után is vethető, jól tolerálja a késői vetést, egyszerűen beilleszthető a vetésforgóba. A gyengébb területeken és kevésbé intenzív tápanyag-utánpótlás mellett is nagy termést várhatunk tőle. Az idei évben konvencionális és biogazdálkodásban is 8 t/ha feletti terméssel takarították be.

A ZEPHYR vetését gyengébb talajokon is javasoljuk, jó körülmények között képes a 10 t/ha elérésére is, ökogazdálkodásban régóta bizonyít. A nagylózsi búzafajtasorban az előkelő 1. helyezést érte el 9,32 t/ha szemtermésével.

 

STEINMACHER László ügyvezető igazgató,
Betamag-Trade Kft.,
Mobil: + 36 20 344 6321,
Email: [email protected]