fbpx

A 2021-es férfi cipők fő divattrendjei

Írta: Szerkesztőség - 2021 július 20.

2021-ben a divatos cipők rengeteg lehetőséget kínálnak minden alkalomra és helyzetre a férfiak számára is: klasszikus oxfordok, kényelmes mokaszinok vagy trendi sneakerek – a választék hatalmas. Ahhoz viszont, hogy tényleg sikkes és megnyerő legyen a választott modell, a legújabb divatirányzatok követése mellett figyelembe kell venned a saját egyedi stílusodat is, majd ezek megfelelő kombinációjával kell kiválasztanod a számodra ideális darabot.

 

sneakerek férfi

 

Mi a 2021-es férfi cipők trendje?

A szezon férfi cipője merész, összetett karakterű. Az idény divatos újdonságai az élénk színek és a velúrral, prémmel kombinált szokatlan klasszikusok. Az unalmas sztenderd fekete és barna tónusok most elbújtak a szekrény mélyére, utat engedve ezzel az igazán vagány karaktereknek. A cipő ne legyen unalmas és átlagos, a matt és lakkbőr jelenléte egy meglehetősen érdekes árnyalat kíséretében vitathatatlanul megment bármilyen lábbelit ettől a titulustól, de a már említett velúr és szőrme használata még magasabbra emeli őket a divatemberek szemében. A 2021-es évad divatos újdonsága egyértelműen a fűzés jelenléte, de tartogatnak lehetőségeket azok számára is, akik ki nem állhatják ezt a kivitelt. A monk típus nekik nyújt kiváló alternatívát. A „monk”, vagyis szerzetes cipő valóban a középkori szerzetesek lábbelijére utal, és ennek a stílusnak a fő jellemzője, hogy a lépő gyönyörű pántokkal vagy fémcsattal záródik. Idei innovatív frissítés az ilyen fajta cipőkön megjelenő fémszegecsek újítása is. Ezeket lehet mértéktartóan és visszafogottan, a jó ízlés határain belül kombinálni, hogy egy férfi „lábfronton” topon legyen.

 

Milyen az évad stílusos alkalmi modellje?

A klasszikus alkalmi cipők privilégiuma az öltönyös kaliber. Próbálj úgy válogatni, hogy a beszerzett lábra valók összhangban legyenek a zakó, a szmoking vagy a frakk árnyalataival. Hogy itt mi a trendi? A szintén nem unalmas. A helyes kis klasszikusokat tegyük el jobb időkre, napjainkban a jó minőségű, fényes modellek a népszerűek. Lehetsz bevállalós!

 

Mi a helyzet a sneakerek frontján?

A sneakerek férfi változata az urak körében az abszolút Jolly Joker. Nincs ugyanis még egy olyan cipőirányzat, amely ennyire univerzális felhasználású lenne. Népszerűségük évről-évre növekszik, és nincs arra utaló jel, hogy ez a közeljövőben megváltozna. Egy biztos: a sneakerek kialakítása minden eddiginél átgondoltabb, a csúcsmárkák azonos értéket tulajdonítanak a stílusnak és a funkciónak. Egy másik tényt sem vehetünk el ettől a vonulattól, mégpedig azt, hogy ezek a cipők tulajdonképpen bármilyen alkalomra tökéletesek, és gyakorlatilag a szekrény bármely elemével engednek kombinációs lehetőséget, így végtelenül sokoldalúak. Választhatsz magadnak ebből a kosárból sportcipőket, de akár olyan kiadást, amelyben a vörös szőnyegen is megjelenhetsz. A sneakerekre kiterjedő széles választék garantálja számodra a tökéletes lábbeli kiválasztását, és ebben a viszonylatban nem is szeretnénk korlátozni holmi divattendenciákkal.