fbpx

Az RWA Magyarország őszivetőmag-kínálata partnereinek

Írta: Mezőhír - Hirdetés - 2021 július 06.

Meggyőződésünk, hogy a mezőgazdaságban jelen lévő változásoknak és kihívásoknak csak a kiemelkedő szakmai innovációk folyamatos alkalmazásával lehet igazán jól megfelelni. Az ilyen kihívások egyike a változó klíma is, melynek egyik sajnálatos következménye, hogy a klasszikus „Pannon régió” kezd megváltozni, eltűnni. A búza-, árpa- és egyéb kalászosfajták, valamint a repce nemesítésében ezért már nemcsak a magasabb terméspotenciál kell hogy cél legyen, hanem a betegség-ellenállóság mellett az aszálytűrés és stressztolerancia is.

Ezeknek a kihívásoknak törekszünk megfelelni most is – mint ahogyan tesszük ezt működésünk kezdete óta – úgy, hogy a legmodernebb, hazánk adottságainak leginkább megfelelő fajtákat kínáljuk.

 

Őszibúza-fajtáink kimagasló terméseredménnyel termeszthetők

Őszibúza-fajtáink közül kiemeljük két újdonságunkat, amelyek nemcsak Magyarországon újak, de még Európában is, hiszen friss regisztrációval rendelkeznek. A Campesino fajtánk tar kalászú, közép-korai érésidejű, rendkívüli terméshozammal rendelkező, euro minőségű búza, amely az előző évi kísérletekben rendkívüli agronómiai tulajdonságaival is felkeltette a figyelmet, kimagasló terméseredménye mellett. Az Obiwan nevű búzaújdonságunk egy szálkás típusú, igazi mindenes, korai érésű, kivételes állóképességű, kiemelkedő termőképességű, minden termőhelyre javasolt, euro minőségre képes fajta.

 

kalászos és repce RWA

 

E kettő újdonságunkon kívül kínálatunkban természetesen a már ismert Klima és Lg Ascona is szerepel, amelyek már az elmúlt években bizonyítottak a bőtermő búzát kereső termelők körében. A prémium minőségi szegmensben az Emilio és Bernsteina kettő legkedveltebb fajta, nemcsak a gazdálkodók, hanem a malmok körében is, kimagasló sütőipari paramétereiknek köszönhetően.

 

Ősziárpa-fajták újdonságai is szerepelnek a kínálatunkban

Ősziárpa-fajtákban is tudunk újdonságokkal szolgálni – a jól bevált fajták mellett. Az egyik ilyen az RWA Magyarország kizárólagos forgalmazásában levő SU JULE névre hallgató hatsoros takarmányárpánk, amely szintén a legújabb genetika, elődei jó tulajdonságát továbbörökítve, gyengeségeiket kiküszöbölve biztosítja a magasabb termésszintet. A szintén cégünk kizárólagosságában álló, már jól ismert KWS Scala mellett újdonság a KWS Donau, amely még jobb osztályozottsági mutatóival és még magasabb hektolitersúly-stabilitásával méltó utódja a Scala sörárpának. Természetesen a sörgyárak által elfogadott malátafajta.

 

kalászos és repce RWA

 

Őszikáposztarepce-vetőmagok tekintetében manapság mindenhol a genetikai hátteret halljuk, a vírus- és egyéb gombabetegség-ellenálló tulajdonságokat kiemelve. Cégünk GSEED márkanév alatt már 2019-ben biztosított a magyar gazdálkodók számára – a legtöbb nagy nemesítőház előtt – genetikailag TuYV-, azaz tarlórépasárgaság-vírusnak ellenálló és fómarezisztens repcehibridet, az ANNISTON-t a korai éréscsoportban. Kínálatunkban ennek a genetikai vonalnak a másik képviselője – a közép éréscsoportban – az AURELIA. Hibridkínálatunk közép-késői képviselője a KWARK nevű hibridünk, amely a posztregisztrációs kísérletekben is az élmezőnyben végezve rendre bizonyítja megbízhatóságát mind termésszint, mind betegség-ellenálló képesség tekintetében.

Összegezve választékunkat, a legmodernebb, legújabb genetikájú fajtákat, hibrideket kínáljuk partnereink részére idén is a legfontosabb őszi vetésű kultúrákban, ahogy tesszük ezt 25 éve, az Önök szolgálatában.

 

kalászos és repce RWA

 

Felhívjuk a termelők figyelmét, hogy az RWA Magyarország Kft az előszezoni repceárlista mellett előszezoni kalászos-árlistával is megjelent a piacon, tehát a 2021-22-es őszi szezonra jelenlegi és leendő partnereink már meg tudják vásárolni a szükséges vetőmagokat!

Bővebb információért látogassanak el honlapunkra vagy keressék értékesítő kollégáinkat!