fbpx

315 millió forint uniós támogatás, középpontban a képzés

Írta: Szerkesztőség - 2021 június 23.

A duális és kooperatív képzés fejlesztésére 2017 és 2021 között több mint 315 millió forint uniós támogatást tudott fordítani a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) – tájékoztat az intézmény közleményében.

 

Mezőgazdaság, képzés
A duális képzés egyik előnye, hogy az esetek zömében borítékolható az állásajánlat (Fotó: Barna Ferenc)

 

A MATE új duális alap- és mesterszakot indított

A képzés bővítése, átalakítása kapcsán tizenhat digitális tananyagot dolgozott ki, és a kétszeresére bővítette vállalati partnerkapcsolatait az intézmény. Számos vállalat több szakról is fogad hallgatókat, így jelenleg 106 céggel 160 együttműködési megállapodása van az egyetemnek.

Gyuricza Csaba rektor szerint a projekt jelentősége meghaladja a befektetett összeget. A változás a hallgatóknak is kedvez, hiszen azonnal hasznosítható, gyakorlati képzésekben vehetnek részt a duális képzésnek köszönhetően.

 

Felértékelődött a gyakorlati tudás

Szabó István, a MATE oktatási és nemzetközi rektorhelyettese a duális és kooperatív oktatásra, mint kiváló lehetőségre utalt, ugyanis a felvételizők e képzési formában olyan hasznos tudást szerezhetnek, melyeket jól tudnak alkalmazni a végzést követően.

Bodnár Ákos projektvezető hozzátette, hogy a vállalati képzésekben részt vevők jobban teljesítenek a vizsgákon is, ráadásul a diploma után azonnal számíthatnak állásajánlatra.

 

Forrás: MTI

Összeállította: Barna Ferenc