fbpx

Minden segítő kézre szükség van

Írta: Fodor Mihály - 2021 április 29.

A KITE Zrt. idén is csatlakozott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Református Szeretetszolgálat kezdeményezéséhez, melynek keretében a kárpátaljai nehéz helyzetben lévő gazdatársaknak juttatták el kukorica és napraforgó vetőmagadományukat.

KITE adomány
A KITE Zrt. 76 zsák napraforgó- és 43 zsák hibridkukorica-vetőmagot ajánlott fel

 

A gyűjtés idén harmadik alkalommal került megrendezésre. A NAK Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének tagjaitól főként a tavaszi kultúrákban szükséges vetőmagadomány érkezett, melyből a KITE Zrt. 76 zsák napraforgó- és 43 zsák hibridkukorica-vetőmagot ajánlott fel.

Összesen 2 tonna kukorica, 2 tonna zöldborsó, 1 tonna napraforgó, 100 kg lucerna és 6,5 kg kiskerti vetőmag gyűlt össze, az adományok összértéke pedig mintegy 5 millió forint. Ezen kívül több mint 1,3 millió forint értékű pénzügyi hozzájárulással is támogatták a Hajdú-Bihar megyei gazdálkodók a kárpátaljai gazdatársakat, így összesen közel 100 adományozó mintegy 6,3 millió Ft értékben támogatta a programot.

A beérkezett adományokat a Hajdú-Bihar megyei gazdák nevében Szólláth Tibor, a NAK Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének elnöke és Kissné Gyarmati Ágnes, a NAK Hajdú-Bihar Megyei igazgatója adja át ünnepélyesen Oláh István, a Magyar Református Szeretetszolgálat kuratóriumi elnökének az ebesi logisztikai központjukban április 15-én. (lásd. fotó)

A felajánlások eljuttatását a Magyar Református Szeretetszolgálat végzi a Kárpátaljai Református Egyházkerület Diakóniai Irodájának közreműködésével.

 

További hírek a KITE Zrt-tőlKATTINTSON IDE!