fbpx

A napraforgó-betakarítási szezonra már munkába áll az új üzem

Írta: Sándor Ildikó - 2021 április 22.

Közel 13 millió eurót fektet be vetőmagüzemük bővítésére a romániai Afumatiban a Corteva Agriscience.

 

Corteva vetőmagüzem Afumati

 

A korszerűsített létesítmény építése már folyamatban van, és várhatóan a napraforgó-betakarítási szezonra üzemelik be. Az új ömlesztettáru-tároló és -kondicionáló lerövidíti az ellátási láncot és növeli az európai feldolgozási kapacitást – mindez vélhetően európai növekedést fog generálni amellett, hogy a romániai Pioneer vetőmagigényeket is kielégíti.

Az Afumatiban található vetőmagüzem már ma is az egyik legmodernebb Corteva vetőmag-kiszerelő telephely világszerte, és a legfrissebb növénynemesítési fejlesztéseket tartalmazó termékeket szállítja az ügyfeleknek egész Európában. Az üzemben kukorica-, napraforgó- és repcehibrideket állítanak elő, az EU-s tagországok mellett Ukrajna, Oroszország, Moldova, Fehéroroszország, Kazahsztán, Azerbajdzsán és Törökország vásárlóit is kiszolgálják.

 

Corteva vetőmagüzem Afumati
Bővíti vetőmagüzemét a Corteva Agriscience

 

Afumatiban 2006 óta működik a vetőmagüzem, a betakarítás ideje alatt csaknem 160 főállású és 250 idénymunkást foglalkoztatott eddig évente. A bővítés után előreláthatóan 20 új kolléga fog a Corteva Agriscience csapatához csatlakozni.

A hazai vetőmagágazat sikereiről itt írtunk, a Corteva Agriscience idei innovációiról pedig az Agrárágazat jelentetett meg összefoglalót.