fbpx

A héten még látogatható a virtuális agrárgép-kiállítás

Írta: Szerkesztőség - 2021 március 09.

Szokatlan időpontban, rendhagyó formában rendezték meg, de sikeres volt az idei AGROmashEXPO – áll a Hungexpo közleményében. A kiállítás március 14-ig még látogatható.

 

virtualis kiallitas
Idén virtuálisan kellett barangolnunk (forrás: Hungexpo)

 

Chateltek a gépforgalmazók

Magyarország legnagyobb agrárgépipari szakmai rendezvényét a járványhelyzet miatt virtuális formában rendezte meg a Hungexpo. A kiállítás négy napja alatt a 4000 látogató 11.000 alkalommal látogatta meg valamelyik kiállító standját. A virtuális kiállításra érkező látogató akár a saját otthonából, vagy munkahelyéről barangolhatja be a kiállítás területét, a chat funkció segítségével azonnali információt kérhet az adott termékről vagy szolgáltatásról. A kiállítók az új technológia segítségével egy időben adhatnak információt és letölthető anyagokat a termékeikről az érdeklődőknek. Az „élőben” megszervezett kiállítások néhány napjával szemben a virtuális kiállítás még további egy hétig megtekinthető, és a chat funkció kivételével teljeskörűen használható. A részvétel a látogatók számára díjmentes, de regisztrációhoz kötött.

 

Nehéz körülmények között is helytállni

Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára megköszönte a szervezőknek, hogy életre hívták a kiállítást ebben a formában, és gratulált a kiállítóknak is. Nekik köszönhetően a látogatók ezúttal is rengeteg hasznos információt szerezhetnek. Nagy István agrárminiszter a kiállítás megnyitóján videóüzenetben számolt be az ágazatot érintő aktualitásokról. „A mezőgazdasági beruházások értéke 2020 első háromnegyed évében elérte a 351 milliárd forintot, ami 6,5 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest” – mondta a tárcavezető, hozzátéve, hogy „az ágazat kibocsátásának mértéke tavaly meghaladta a 2950 milliárd forintot, ami 4,1 százalékos emelkedést jelent, és a 4. legjobbnak számít az Európai Unió tagállamai között.”

 

 

A Termékfejlesztési díjra a kialakult helyzetben a korábbinál kevesebb pályázat érkezett, a bírálók ezért úgy döntöttek, hogy ezúttal csak két díjat adnak ki. Hazai Termékfejlesztési Nagydíjat az Axiál Kft. mAXI-MAP elnevezésű, szoftver szolgáltatása nyerte, mely a precíziós-helyspecifikus gazdálkodás gyakorlati megvalósítását támogatja. A Hazai Termékfejlesztési Különdíjat pedig a: DryerDoctor Kft. Komplex DryerDoctor szolgáltatása nyerte a szemestermény-szárításban.

 

Ősszel élőben jön a vadászati világkiállítás

A Hungexpo Zrt. a kiállítókkal és a szakmai partnerekkel egyetértésben úgy döntött, hogy a virtuális FeHoVa-t, valamint a vele egy időben tervezett virtuális Budapest Boat Show-t nem rendezi meg. Ugyanakkor felhívja az érdeklődők figyelmét, hogy az Egy a természettel Vadászati és Természeti Világkiállításon külön pavilonban, FeHoVa+ néven szeptember 30. és október 3. között találkozhatnak a kiállítók és látogatók. A következő Budapest Boat Show megrendezésére 2022. március 3-6. között kerül sor.

 

Összeállította: Gönczi Krisztina