fbpx

Itt tudhat meg többet az agrárerdészetről

Írta: Szerkesztőség - 2020 december 10.

December 16-án az EURAKNOS programsorozatának keretében az Agrárkamara szakmai partnereinek közreműködésével online agrárerdészeti szakmai műhelynapot tartanak. Az erdészeti tevékenység jövő évtől már őstermelés keretében is végezhető.

 

agrarerdeszet
Őstermelőként is végezhet agrárerdészeti tevékenységet (Fotó: Horizont Média, archív)

 

A műhelynap délelőtti részében rövid előadásokat hallhatnak az érdeklődők. Szó lesz a jelenleg is elérhető támogatási lehetőségről, a pályázati kiírással kapcsolatos tapasztalatokról, valamint a KAP reformja kapcsán várható új támogatási irányvonalakról. Bemutatkozik egy cseh agrárerdészeti jó gyakorlat is. Példájukon keresztül megismerhető, hogy minek köszönhető Csehországban az agrárerdészet gyors fejlődése.

A szakmai nap délután interaktív műhelybeszélgetéssel folytatódik, melynek célja az agrárerdészet sikerkritériumainak meghatározása. A beszélgetésen elismert szakemberek vesznek részt. Ott lesz dr. Vityi Andrea, Honfy Veronika, Lantos Tamás, Rétfalvi Tamás, Vágner Ákos, Kulcsár Balázs és Varga Antal. A beszélgetést Csikvári Judit moderálja. A meghívott előadókon kívül a hallgatóság aktív közreműködésére is számítanak. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A rendezvényre itt lehet jelentkezni. A rendezvény online formában, Teams applikáció segítségével fog megvalósulni, a csatlakozáshoz a szervezők a regisztrációt követően fognak linket küldeni.