fbpx

Nagy lehűléssel és széllel érkezik a várva várt csapadék

Írta: Szerkesztőség - 2020 szeptember 22.

Végre egy kis esőt kaphat a repce, és könnyebbé válik a magágykészítés a búzának is. Pillanatnyilag porzik a föld az egész országban.

 

Porzik a föld mindenütt (Forrás: www.met.hu)

 

Pénteken nyugat felől erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Délelőtt legnagyobb eséllyel északnyugaton, délutántól másutt is egyre több helyen valószínű eső, zápor, zivatar. A déli szél nagy területen megerősödik, estétől a Dunántúlon északnyugatira fordul, és továbbra is erős lökések kísérik. Zivatar térségében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 24 és 29, a Dunántúl nyugati és északi részén 20 és 23 fok között valószínű.

Szombaton nagyrészt erősen felhős lesz az ég, majd délután délnyugat felől felszakadozik a felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor, főként keleten zivatar is lehet, majd délután délnyugat felől szűnik a csapadék. A Dunántúlon az északi, északnyugati szelet sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik, másutt a délnyugati, majd nyugati szél lehet több helyen erős. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 17 fok között várható, nyugaton lesz a hűvösebb, délkeleten a melegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Tiszántúlon még eléri a 18, 23 fokot, de másutt már csak 13, 18 fokra számíthatunk.

 

A repce eső nélkül kínlódva kel (Forrás: www.teol.hu)

 

Vasárnap többnyire közepesen vagy erősen felhős idő várható, elszórtan alakulhat ki eső, zápor. Az északnyugati, nyugati szelet élénk vagy erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között valószínű.

Hétfőn nagyrészt erősen felhős időre számíthatunk, több helyen lehet eső, zápor. A többnyire északnyugati irányú szelet élénk vagy erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között valószínű.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat