fbpx

Ki akarja zárni a kereskedőket? Ez az egyetlen út!

Írta: Szerkesztőség - 2020 szeptember 14.

Utolsó benyújtási lehetőség és értékelési határnap következik rövid ellátási lánc (REL) kiépítésére. A VP3-16.4.1-17 kódszámú felhívás szeptember végén zár. Két hét maradt a pályázásra.

A felhívás keretében termelői együttműködésen alapuló, rövid ellátási láncú értékesítési üzleti modell kialakítása és működtetése, illetve egy már létező REL-jellegű közvetlen értékesítést végző csoport esetén egy új projekt megvalósítása támogatható a de minimis keret terhére. A projekt keretében kizárólag közvetlenül mezőgazdasági termelőtől beszerzett mezőgazdasági termék és élelmiszer közvetlenül a végső fogyasztónak történő értékesítése valósítható meg. A kérelmeket legkésőbb 2020. szeptember 30- ig van lehetőség benyújtani, melyet standard kiválasztási eljárásrend szerint, szakaszos elbírálás alapján értékelnek.

 

Kép forrása: dunaharasztionline.hu

 

A már működő REL-csoportok számára továbbra is nyitva áll „A Rövid Ellátási Lánchoz kapcsolódó beruházások támogatása az élelmiszeripar és a borászat területén” című (VP3-16.4.1-17 kódszámú) felhívás, ami 2022. február 9-ig pályázható, november 10-ei szakaszzárással. Ebben a mezőgazdasági termékek értéknövelése, a piacra jutást elősegítő technológiai fejlesztést célzó beruházások, illetve a borászati üzemek fejlesztése támogatható. A technológia megújítása keretében az energiahatékonysági beruházások önállóan is dotálható tevékenységek, míg a telepi infrastruktúra-fejlesztése csak az előbbivel együtt finanszírozható.

Megjegyezzük: év végén megszűnik az őstermelői igazolvány. A változásokról itt írtunk.