fbpx

Óvjuk meg napraforgónkat az Optimo® Care gombaölő szerrel!

Írta: Szerkesztőség - 2020 június 15.

A tavaly megdőlt termésrekordok Magyarországot a napraforgó-termesztés élvonalába emelték. Az elvetett hibridekben rejlő terméspotenciál kihasználása érdekében a kórokozók elleni korai, preventív védekezés elengedhetetlen. A szár- és levélbetegségek miatt akár 10-50%-kal csökkenhet a termés, ha a korai, preventív védekezés nem történik meg.

Az Optimo® Care hatékony segítség a rekordszintű termés eléréséhez.

Költséghatékony és  kísérletekben kiváló eredményeket mutató megoldásunk a napraforgó betegségei ellen az Optimo® Care. Kettős hatással rendelkezik:

  • Gombaölő hatás:
    • a strobilurinok megbízható hatékonyságával kifejezetten a prevenció eszköze;
    • széles hatásspektrum (fehérpenészes, diaportés, fómás és alternáriás eredetű levél-, szár- és tányérbetegségek).
  • Élettani hatás:
    • úgynevezett „zöldítő” hatású, a vegetációs idő megnyújtásával tovább épülnek be az asszimiláták, tovább nő az olajtartalom;
    • termés- és bevételnövekedés: akár 8% terméstöbblet a kezeletlen kontrollhoz képest – fertőzés nélküli kísérletekben (9 magyarországi kísérlet alapján).

Az Optimo® Care többszörös előnyeivel áll a gazdálkodók rendelkezésére, megbízható és megtérülő védelmet biztosít a növényvédelmi technológiában. Kijuttatása kétszer történhet 0,5-1 l/ha dózisban, 6 leveles kortól citromérésig. A betegségek fellépésének kedvező csapadékos, párás időjárásban a nagyobb dózis kijuttatása szükséges.

Az Optimo® Care felhasználható kalászoskultúrában a levélbetegségek ellen, Talius®-al kombinálva: hatékony védelmet nyújt rozsdafélék, lisztharmat, pirenofórás és rinhospóriumos levélfoltosság ellen is.

Hatoss Fanni
gombaölő- és rovarölőszer-termékmenedzser
Corteva Agriscience

További információért érdeklődjön a Corteva Agriscience növényvédőszer-szaktanácsadójától, vagy látogasson el a www.corteva.hu weboldalra!  A növényvédő szereket biztonságosan kell használni. Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót! Az Optimo® gombaölő permetezőszer azonos a 04.2/1119-1/2017 HÉBIH számon engedélyezett Retengo gombaölő permetezőszerrel. Az Optimo® a BASF bejegyzett márkaneve.