fbpx

RTK pontos területmérő készülék 1 millió Ft alatt?

Írta: Szerkesztőség - 2019 november 25.

Miért jó egy RTK pontosságú GPS-es területmérő-készülék?

 

LD-Agro márkanéven már korábban is többféle pontossággal rendelkező, különböző feladatokra alkalmas GPS-es területmérőket használhattak a gazdálkodók. Azonban mindig felmerült az igény a valós időben is néhány cm-es pontosságú területmérő eszközre.

 

 

Leggyakrabban a táblák töréspontjainak kimérésekor szükséges a nagy pontosságú GPS-es területmérő. Ugye, Önnek sem mindegy, hogy egy hosszú táblán esetleg a szomszéd 80-100 cm-rel műveli a földet a saját határain túl?

 

A legkorszerűbb egységekből álló területmérő GPS az Ön szolgálatában!

 

A legújabb területmérő szoftverünk immár korszerű, androidalapú okostelefonon elérhető, természetesen magyar nyelven. Az új LC:AREA területmérő szoftver fejlesztésénél továbbra is a legfontosabb célunk, hogy egyszerűen használható, bárki számára könnyen kezelhető maradjon.

A területmérő GPS sokkal gyorsabb megjelenítést tesz lehetővé, internetkapcsolat esetén pedig akár műholdkép vagy térkép is látható a mérések megkönnyítése érdekében.

A Precision Mapper valóban terepi adatgyűjtő eszköz, hiszen a területmérő GPS egy IP68-as (por- és cseppálló) ipari okostelefonnal rendelkezik.

 

 

A Precision Mapper RTK-s területmérő csomag másik fontos eleme a GNSS vevő. A Stonex S500 teljesen új fejlesztés, mely kompakt méretével, IP67-es védettségével, hosszú működési idejével (egy töltéssel akár 8 óra!) tökéletes kiegészítője a területmérőnek.

A 432 csatornás RTK képes vevő támogatja GPS, GLONASS, GALILEO, sőt a kínai BEIDOU műholdak vételét is, így korszerű területmérő eszköz birtokában felkészülten várhatja az új, európai műholdrendszert is!

 

RTK-s területmérő GPS csomagban, szoftverrel nettó 1 millió Ft alatt!

 

A GPS-es területmérő a korrekciós jel használata nélkül is 50 cm alatti pontosságot ér el pontok kimérésekor. Korrekciós jel használatakor az okostelefonon keresztül egy SIM-kártya segítségével kapja meg a területmérő GPS az RTK korrekciót, így azonnal megvalósulhat a néhány cm-es pontosságú pontkitűzés!

Ez a korrekciós jel megvásárolható, érkezhet egy hálózati RTK szolgáltatótól is (akár percalapú számlázással), vagy érkezhet saját bázisállomásról is, ebben az esetben nem kell a korrekciós jelért díjat fizetni. Ugye Önnek sem mindegy, milyen területért és mennyit fizet?

 

 

Milyen esetekben segít egy pontos GPS-es területmérő?

 

 

Ha sok, apró földje van, vagy másoknak szolgáltatásként végez területmérést, az LD-Agro Precision Mapper ideális választás! Egyszerűbb méréseknél, pl. földalapú támogatásokhoz, bérmunkák elszámolásához, pontok kitűzésére, táblahatárok megkeresésére a legegyszerűbben használható a területmérő GPS.

Továbbá a GPS-es területmérő nagyszerűen alkalmazható kerület mérésére is, pl. kerítés, villanypásztor, vezetékek, csövek stb. telepítésekor. Egyszerűen csak körbe kell járni az adott területet, és máris méterre pontosan tudjuk a szükséges anyagmennyiséget!

 

 

Amennyiben viszont már a táblák tényleges helyének meghatározása, vagy bizonyos pontok megkeresése a cél, komolyabb, pontosabb GPS-es területmérőre van szükség. Ebben segíthet a megújult Precision Mapper RTK-korrekcióval!

Amennyiben precíziós gazdálkodást folytatnak, fontos a talaj-mintavételezési helyek megfelelő rögzítése, hiszen a későbbiekben is ezeken kell majd a talajmintákat venni. Hiába végezteti el a talajelemzést laborokban, juttatja ki helyspecifikusan a mikro- és makroelemeket, ha nem ugyanabból a pontból veszi a talajmintát! Egy precíz területmérő GPS egy apró, ámde nagyon fontos elem ebben a folyamatban!

 

 

Mivel a területek felmérhetők és térképen megjeleníthetők, önkormányzatok is előszeretettel alkalmazzák a Precision Mapper területmérő GPS-t például a parlagfűvel fertőzött területek, vagy illegális hulladéklerakó helyek beazonosítására. A nagyság is pontosan mérhető, illetve a koordinátákat helyrajzi számos térképre helyezve máris elérhetőek a tulajdonosok adatai.

 

 

A precíz pontkitűzésre új földterületek megvásárlásakor is szükség lehet. Személyes területbejárással, RTK pontos területmérővel a földhivataltól származó koordináták birtokában pontosan meghatározhatóak a táblák. A Precision Mapper területmérő GPS szoftvere sok egyéb formátum mellett képes fogadni a WGS84, illetve a Magyarországon használatos EOV72 szabványú koordinátákat is. Nem kell bajlódnia a koordináták konvertálásával, ezt a területmérő automatikusan elvégzi Önnek!

 

Bővebben a területmérőkről, a területmérő GPS-ekről, a GPS-es területmérőkről itt olvashat!

 

Mérjen RTK pontosan (pontot, vonalat, területet fel- és kimérni) a megújult LD-Agro Precision Mapper területmérő készülékkel! Forduljon hozzánk bizalommal, hogy segítsünk Önnek a legmegfelelőbb területmérő GPS kiválasztásában!

 

Kocsis Árpád
Termékszakértő
[email protected]
+ 36 70/342-3887

 

Agrogazda.hu Mérőműszerek Kft.
Székesfehérvár, Zsombolyai u. 36.
Tel.: +36 22/322-650; Mobil: +36 70/618-6225
Web: www.agrogazda.hu; E-mail: [email protected]