fbpx

Aki MÉR, az nyer: termeljen Ön is sokkal okosabban!

Írta: Szerkesztőség - 2019 november 18.

A Magro.hu izgalmas szakmai programmal tartja meg idén is, immár 4. alkalommal a KUKORICA és BÚZA konferenciasorozatot, amelyre szeretettel vár minden gabonatermesztőt. Az esemény fő fókuszában most a MÉRÉS szerepel – és ezzel kapcsolatban mindazok az alapvetések és innovációk, amelyek segítik a gazdálkodást a nagyobb terméshozam realizálásában.

 

A téma most is a kukorica- és búza termesztése, de idén máson lesz a hangsúly, mint tavaly. Arra keresik a választ, hogy melyek azok az alapvető adatok, amelyeket gazdálkodóként mindenkinek ismernie kell. Mik azok a mérések, vizsgálatok, amiket el kell végezni, hogyan lesz profibb a gazdaságuk?

Milyen lépéseket kell megtenni ahhoz, hogy felkészítsük a gazdaságot egy későbbi precíziós gazdálkodásra. Idén a precíziós gazdálkodás ELŐSZOBÁJA lesz a fókuszban, amit a mérések megismerésével kell elkezdeni, hogy a vezetők, a tulajdonosok az egyes termesztési ciklusban a legjobb döntéseket hozzák meg a magasabb terméshozamért.

Nem csodaszerekről lesz szó, hanem gyakorlati tudnivalókról, amelyeket minden döntéshozónak ismernie szükséges, mielőtt a drága gépek megvásárlásával kezdi el a precíziós gabonatermesztést.

 

Helyszínek és időpontok

 

2019. december 12.: Kaposvári Egyetem, Agrár- és Környezettudományi Kar 2020. január 16.: Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar – egyeztetés alatt.

 

Program, témák, előadók mindkét rendezvényen

 

  • Megnyitó – Bóné Tímea főszervező, a Magro.hu mezőgazdasági piactér egyik alapítója és Prof. Dr. Tossenberger János, a helyszínadó partner, a Kaposvári Egyetem kutatásfejlesztési és innovációs rektorhelyettese, az Agrár- és Környezettudományi Kar dékánja
  • Karcolásos talajművelés és az okszerű, energiatakarékos talajművelési lehetőségei – Vörös Endre (értékesítési vezető, Güttler Kft.)
  • A martonvásári kukoricahibridek és a martonvásári búzafajták értékmérő tulajdonságai: mérésük, adatok és eredmények – dr. Oross Dénes (ügyvezető igazgató, Bázismag Kft., Marton Genetics)
  • A gabonafajták minősítése emészthetőfehérje alapon – Prof. Dr. Tossenberger János (dékán, Kaposvári Egyetem)
  • Duo System technológia a mérleg nyelvén! Avagy a fenyércirok elleni védelem kukoricában – Beregi Endre (területi képviselő, szakmai bizottság vezetője RAGT Vetőmag Kft.) A Corteva Agriscience előadása a kártételi küszöbértékről és bemutatója egy innovatív kukoricatermés-becslő mobilalkalmazásról
  • Adatból ÉRTÉK – Hadászi László (innovációs főigazgató, KITE Zrt.) Talajközpontú tápanyagellátás kukoricában és búzában – Császár Zsolt (vezető szaktanácsadó, FitoHorm Kft.)
  • Növényi stresszkezelés felsőfokon – Takács Attila (ügyvezető, Hechta Kft.)
  • Hogyan támogatjuk az adatalapú döntéseket? – Hollósi Dávid (ügyvezető igazgató, Agrár Üzletág, Takarékbank)
  • Hogyan lehet a talajvizsgálat és levélanalízis alapján a termésbiztonságra alapozva a hozamokat növelni speciális lomb- és talajtrágyákkal? – Green Has Italia termékek a szántóföldön – Hegedűs Richárd (termékfelelős, SeedPlus Kft.)
  • Kerekasztal-beszélgetés avagy Nézzük meg, mit és hogyan mér ma a gazda, de mit és hogyan kellene mérnie. Résztvevők: Nagy Bence, műszaki vezető – Magtár GPS üzletág, Vörös Ákos szakértő – Agrodat Kft., valamint további szakértők felkérés alatt. • Optimális tervezés, automatizált mérési adatfeldolgozással, avagy a kukorica csepegtető öntözése – Nagy Tamás (kereskedelmi szervező, Metra Kft.)
  • Kukorica- és búzapiaci kilátások a 2019/2020-as szezonban – Bálint Béla (területi képviselői csoportvezető, Glencore Agriculture Hungary Kft.)
  • A gabona beltartalmának, toxintartalmának gyors reprezentatív mérési lehetősége – Takács Tamás (értékesítési vezető, Noack Magyarország Kft.)• MAS SEEDS AgroTempo mobilalkalmazással a mérhetőségért és a racionális döntésekért – Csigó György Tamás (cégvezető, Regionális Key account manager Magyarország, Szlovákia, Csehország – Maisadour Hungária Kft.)• Hogyan segíti a gazdálkodókat a GPS-alapú talajmintavétel, a tábladiagnózis és adatelemzés a hatékony termelésben – Bödör Ferenc (regisztrációs, kísérleti és szervizmenedzser, Timac Agro Hungária Kft.)
  • Ásó, kapa, BIG-DATA – Vörös Ákos (szakértő, senior értékesítő, Agrodat Szolgáltató Kft.)

Miért érdemes eljönnie minden gabonatermesztőnek?

 

A KUKORICA és BÚZA konferenciákon a szervezők azt ígérik, hogy nem cégek marketingelőadásait hallhatják majd, hanem szakmai információkat kapnak a talaj-előkészítés, tápanyagpótlás vagy növényvédelem legmodernebb és leghatékonyabb lehetőségeiről a terméshozam növelésének érdekében, hogy így választhassák ki az optimális megoldást a problémájukra.

A megszerzett gyakorlati tanácsokat és az információkat már tavasszal alkalmazhatják, hogy 2020-ban még eredményesebben gazdálkodhassanak. Ráadásul a rendezvényen értékes nyereményeket is kisorsolnak, 1,5 millió forint értékben. Részletes program és jelentkezés a konferencia oldalán: www.magro.hu/konferencia

 

További információ:
Herman Edit
rendezvé[email protected]
+36-20-446-1940
Magro.hu