fbpx

Tizedszer is Hódmezővásárhelyi KITE Napok

Írta: Csomor Zsolt - 2019 június 27.

A KITE Zrt. 10. alkalommal rendezte meg a Hódmezővásárhelyi KITE Napok gépkiállítását, ahol egyebek mellett az állattartó gazdaságok igényeire is megoldást kínáló minőségi szálastakarmány-előállítást biztosító gépeket is megtekinthettek az érdeklődők.

60 bála óránként? Miért is ne!

A KITE Zrt. hódmezővásárhelyi ünnepén ismét megnyíltak az alközpont kapui, ahová minden betérőt szeretettel vártak a KITE szakemberei, hogy megismertessék a vendégekkel cégük komplex tevékenységi körét és termékportfólióját.

A John Deere változókamrás hengeres bálázóinak G, M és R sorozatából mindenki megtalálja az igényének leginkább megfelelő modellt, attól függően, hogy milyen méretű gazdaságra mekkora teljesítményű gépet szeretne.

A G a kisebb és közepes méretű gazdaságok gépe, az M a közepes és nagy gazdaságoké, míg az R sorozat kifejezetten a nagy területen gazdálkodók számára alkalmas nagyteljesítményű gép jellemzőivel rendelkezik. Az R sorozatot nagy tömörség és kapacitás, valamint növelt haladási sebesség jellemzi. Az R modellek óránként akár 55-60 bála készítésére is képesek, ismertette a modelleket a sajtó képviselőinek tartott gépmustrán Kiss Sándor, a KITE Zrt. gépkereskedelmi üzletágának szántóföldi gépértékesítési osztályvezetője.

Páratlan sokoldalúság

Üde színfolt a traktorpiacon a 125 lóerő maximális teljesítményre képes John Deere 5115R modell. Ezzel az erőgéppel a gyártó a nagytraktorok kényelmét és jellemzőit hozta a szegmensbe, egy igazi prémium traktort megalkotva. Fordulékonyság, gyárilag beépített automata kormányzás, független elsőkerék-felfüggesztés, fülkerugózás és növelt hidraulikateljesítmény: mindez megtalálható az 5115R jellemzői között. Aki univerzális és mokány mindenest szeretne egyedi tulajdonságokkal, annak figyelmét nem kerülhette el a gépkiállításon ez a versenytársakat könnyen maga mögé utasító traktor.

John Deere 9620RX– a vezérgép-koncepció

A kiállított gépek sorából impozáns méretével emelkedett ki a John Deere traktorok zászlóshajója, a 620 lóerő névleges teljesítményű 9620RX törzscsuklós gumihevederes járószerkezetű gép. Ez a traktor kettő univerzális nehéztraktor teljesítményének kiváltására is képes, fajlagos fogyasztás tekintetében pedig az egyik legjobb. A John Deere 9620RX kifejezetten azoknak a gazdaságoknak ajánlott, amelyek nagy felületen, s rendkívül hatékonyan szeretnék művelni a szántóföldi területeiket.

Kíméletes terménykezelés

A gépmustrán a betakarítási technológia egy John Deere W540 hagyományos szalmarázóládás kombájnban öltött testet, 5,5 méter munkaszélességű gabona-vágóasztallal felszerelve: ez a legkisebb John Deere szalmarázóládás kombájn a KITE termékportfóliójából.

Habár a W540-es kombájn alapvetően kisgazdaságoknak szánt gép, minden olyan precíziós eszközzel felszerelhető – például automata kormányzás, hozamtérkép és szemnedvesség-térképező rendszer – mint a nagyobb társai, tehát a precíziós gazdálkodásra is kiválóan alkalmas.

A szalmarázóládás koncepciónak köszönhetően kíméletes terménykezeléssel rendelkező W540 rendkívül sokoldalúan használható és könnyen beállítható betakarítógép.

Közel 1000 lóerős önjáró szecskázó

Hazánkban idén debütált a 9000-es sorozatú önjáró szecskázó. Ezzel a John Deere a szegmensben közel 1000 lóerő teljesítményig biztosít önjáró szecskázót, hiszen a legnagyobb modellje 956 lóerős.

A 9000-es önjáró szecskázósorozat egyik érdekessége, hogy 24,2 liter hengerűrtartalmú, V12-es Liebherr motorral szereli a gyártó: ennek oka, hogy a John Deere a nagyobb teljesítménykategóriában már nem gyárt belsőégésű motorokat.

A John Deere az új XStream KP szemroppantó rendszerét a szemroppantó-technológia piacán vezető amerikai székhelyű Scherer céggel közösen fejlesztette ki. A nagyteljesítményű rendszer tökéletesen illik a 24,2 literes motorhoz. Az úgynevezett spirálnútos technológia szemroppantó hengereinek sebességkülönbsége 50 százalék, ezáltal az anyagot rendkívül drasztikus behatás éri. A szemroppantás intenzitása bármely vágási tartományban 10 százalékkal nő, s az eredmény a tökéletes minőség. Az XStream KP szemroppantó rendszer a kisebb modelleknél is elérhető.

Csábító ajánlat anyagmozgatási feladatokra

A SIP fűkaszák, rendképző és rendterítő gépek minőségét semmi sem mutatja jobban, minthogy a gyártó 2 év garanciát vállal a gépeire. A SIP eszközök, munkaminőségüknek és megbízhatóságuknak köszönhetően, egyre meghatározóbb pozíciót vívnak ki maguknak a hazai és a nyugat-európai piacon.

A KITE-termékportfólió erősítését a kis és közepes területen gazdálkodók részére kiállított RK-185 dobos kasza vagy a magyar gyártmányú, M-5615 típusú műtrágyaszóró szemléltette a gépkiállításon. A telepek anyagmozgatási feladataira a KITE értékesítési csapata fix áras kondícióval tette vonzóvá a kedvelt JCB 531-70 AGRI PLUS típusú teleszkópos rakodót, a JOSKIN TETRA-CAP 5025 névre hallgató 18 t össztömegű pótkocsit, valamint a JOSKIN MODULO 5 m3-es tartálykocsit.

A Hódmezővásárhelyi KITE Napok az idei évben is rendkívül családias környezetben zajlott: a vendégek nyereményjátékben is részt vehettek, s a gyerekek is önfeledten szórakozhattak.

A W540-es kombájn kisgazdaságoknak szánt gép, minden olyan precíziós eszközzel felszerelhető, mint a nagyobb társai

A rendezvényen a KITE Zrt. piaci jelenlétét méltóképpen bemutatva átadták a John Deere 6M traktorsorozat 600. gépét dr. Csikai Miklós, az Árpád Agrár Zrt. vezérigazgatója részére. A társaság jogelődje, az Árpád Kertészeti Szövetkezet 1960 januárjában alakult, s részt vett 1972-ben a KITE egyesülés alapításában is: visszatekintve ez már 46 éves munkakapcsolatot jelent.

Az Árpád Agrár Zrt. 90. John Deere gépét Szabó Levente, a KITE Zrt. vezérigazgatója adta át, aki kihangsúlyozta, hogy a 46 éves munkakapcsolatban a sikerek mellett természetesen „kudarcok” is akadtak, de még ezek is erősítették a két cég munkakapcsolatát.

Az Árpád Agrár Zrt. jelenlegi gazdasági igazgatója is rendkívül hűséges a John Deere márkához, és a konkurenciához képest is kiemelkedően kedveli a zöld színű gépeket. Dr. Csikai Miklós elmondta: ha egy márka már bizonyított, nem biztos, hogy érdemes egyes ígéretek alapján jobbnak mondottra váltani. A vezérigazgató szerint az eddigi több mint négy és fél évtizedes munkakapcsolat azt bizonyította, hogy a megbízható partnerség a gondban és bajban is rendkívül fontos.