fbpx

7 modell 21 változata a kiállításon

Írta: Szerkesztőség - 2019 május 22.

A Bobcat bővíti teleszkóposrakodó-kínálatát

A SIMA 2019 kiállításon a Bobcat négy teleszkópos rakodót mutatott be, ezek: a TL43.80HF AGRI, a TL38.70HF AGRI, a TL30.70 AGRI és a TL30.60 AGRI. A Bobcat ezenkívül felvonultatta legutóbbi és legnépszerűbb modelljeit is: az E27z kotrót, illetve az S70, S450 és T590 targoncákat.


A Bobcat komoly fejlesztésekbe fogott a mezőgazdasági ágazatban

AGRI teleszkópos rakodók: új kínálat

A Bobcat új ajánlata hét olyan gép, amely a teljes mezőgazdasági szektort lefedi:

– három „kompakt”, alacsony padlóval is rendelhető modell, melyek 2,6-3 tonnát képesek 6-7 m magasra emelni.

– négy „standard” modell 3,4-4,3 tonna emelési teljesítménnyel, 6,5-8 m munkamagassággal.

Tervezésük és gyártásuk Franciaországban, a Bobcat Pontchâteau-i (Loire Atlantique megye) gyárában zajlik, aminek az az előnye, hogy 3 év/3000 munkaóra garanciát kínálnak minden termékükre (és ez akár 5 év/5000 órára bővíthető).

Új TL43.80HF: a legjobb emelőteljesítmény a mezőgazdasági piacon

Az intenzív rakodási feladatokra tervezett TL43.80HF a maga piaci szegmensében az egyetlen, amely 3500 literes könnyű rakodókanállal dolgozik; az emelőszerkezet Z-alakú mozgatása révén a kanál 152°-ban mozgatható, a szakítóerő pedig 7 000 kg. A TL43.80HF révén a rakodási teljesítmény akár 40%kal nő. Gabona rakodása például még sosem volt olyan gyors munka, mint az új teleszkópos TL43.80HF rakodóval. A HF hidraulikus rendszer a TL43.80HF egyik fő előnye. 190 l/perces terhelésérzékelős szivattyúja és elosztószelepe kivételes hidraulikus teljesítményt és ennek köszönhetően gyors mozgást eredményez. A magas átmenő teljesítmény lehetővé teszi a hosszadalmas munkavégzést nagy hidraulikaigényű eszközökkel, így takarmánykiosztóval, bálabontóval, szalmaterítővel.

A gépkezelő sokkal alacsonyabb fordulatszámon tud dolgozni, ami lényegesen kisebb fogyasztást és gyorsabb munkaciklusokat eredményez. Az olaj szükségtelen felmelegedésének és a teljesítményvesztésnek az elkerülésére a terhelésérzékelős szivattyú csak a munkaművelethez szükséges olajmennyiséget mozgatja meg. A HF hidraulika-rendszert a Bobcat a szabadalmaztatott Power Lift rendszerrel kombinálta, utóbbi afféle „hidraulikaturbóként” képes a TL43.

80HF emelési teljesítményét 4300 kgra növelni anélkül, hogy az emelőkar mozgása lassabb lenne.

A Bobcat legnépszerűbb csúszókormányzású mezőgazdasági rakodója

A Bobcat a SIMA-n mutatta be az S70-et, a cég legkisebb kompakt targoncáját. 901 mm szélességével, 1814 mm magasságával, alapfelszerelésű kanállal mért 2472 mm hosszával és mindössze 1268 kg tömegével az S70 targonca a kis méret, könnyű szállíthatóság és manőverezőképesség minden előnyével rendelkezik. Még olyan szűk helyeken is elfér, mint a polcok közötti átjárók vagy a folyosók. Az S450 ugyancsak csúszókormányzású, mérete lehetővé teszi a komolyabb munkákat, kis fordulóköre révén ugyanakkor szűk helyeken is boldogul. Súlya mindössze 2365 kg, így az S450 radiális emelési mechanizmussal emel közepes magasságokba (falak fölött történő leborítás, kanálfeltöltés stb.).

Végül a Bobcat bemutatta a T590 kompakt lánctalpas rakodóját kapcsolható joystick vezérléssel (SJC). Ha kevés a hely, vagy a gépkezelő nehéz körülmények között dolgozik, de szükség van a nagyon nagy emelési magasságra, a Bobcat T590 a tökéletes megoldás. A gép tömege mindössze 3548 kg, a Bobcat 500 sorozaton belül ez a változat a legnagyobb emelési magasságú.

A Bobcat komolyan veszi a mezőgazdasági piacot Az Agri termékcsoportjának utóbbi hónapokban történt bővítése jól jelzi, hogy a Bobcat komoly fejlesztésekbe fogott a mezőgazdasági ágazatban, és támogatja a Pontchâteau-ban folyó mezőgazdasági célú gépfejlesztést és -gyártást.

A Bobcat Agri kereskedői hálózat tagjait tréningeken oktatják a gépek karbantartására, javítására és a motorkonfiguráció beállítására. Nagy előny, hogy a szakképzett munkatársak így kiismerik magukat az új motorok bonyolult szerkezetében.

CÍMKÉK SIMAtargonca