fbpx

Új vezető a COMEXPOSIUM-nál

Írta: Barna Ferenc - 2023 szeptember 15.

A COMEXPOSIUM csoport Mezőgazdasági gépgyártás és Építőipar részlegének vezetőjévé a 49 éves Christophe Lecarpentier-t nevezték ki. Ehhez a területhez tartoznak a SIMA, a SITEVI és az INTERMAT szakkiállítások.

Kiállítás

Szólítsuk meg az ágazat minden szereplőjét!

Az új vezető közel 30 éves, mezőgazdasági és építőipari szektorokban szerzett tapasztalata révén kiválóan ismeri mind a gyártókat, mind a kapcsolódó piacok kereskedelmi hálózatait. Ismereteit szívesen kamatoztatja majd a három – a maga nemében piacvezető, és a szakmai kiválóságot képviselő – szakkiállítás sikere érdekében.

Az iparágon és ökoszisztémáján belüli promóció, marketing és rendezvények terén szerzett tapasztalata szintén nagy előny, amely a pozícióját erősíti majd az ágazat minden szereplőjének mozgósításában, összehívásában – hogy megismerhessük a szakemberek piaci igényeit és a legújabb technológiai innovációkat, megoldásokat.

A naptára máris gyorsan telik a közelgő három nemzetközi rendezvény miatt, melyek célja az adott ágazat minden szereplőjének megszólítása, megszólaltatása, és velük egy közös jövőkép kialakítása.

Az előttünk álló három kiállítás:

  • Három hónap múlva a SITEVI, a bor-, a faiskolai és az olajbogyó-termesztési ágazat nemzetközi szakvására hozza majd össze a szakembereket azzal a közös céllal, hogy innovatív megoldásokat találjanak az éghajlatváltozásra.
  • 2024. áprilisában az INTERMAT, a fenntartható építési megoldások és technológiák bemutatója az egész iparág „kirakata” lesz, amelynek egyik célja a szén-dioxid-mentesítés kihívásaira adandó közös válasz formálása, illetve az építőipari innovációs lendület erősítése.
  • 2024. novemberében a SIMA, a termelékeny és fenntartható mezőgazdaság megoldásait és technológiáit bemutató nemzetközi kiállítás a gazdálkodók és a gyártók hangja kíván lenni az ökológiai és digitális átállás, illetve a robotizáció kihívásainak való megfelelésben.

Christophe Lecarpentier
Christophe Lecarpentier (fotó: COMEXPOSIUM)

Christophe Lecarpentier karrierje:
• A Párizsi Kereskedelmi Kamara egyik főiskolájának (CPSS Trudaine) nemzetközi kereskedelem szakán szerzett diplomát 1995-ben, de azóta elvégezte az HEC vezetőképző programját (2003), valamint egy angol-amerikai szervezésű kereskedelem és marketing programot is. 
• 1996-ban kezdte pályafutását értékesítési képviselőként, majd 1998 és 2005 között európai értékesítési igazgatóként dolgozott egy amerikai székhelyű építőipari, mezőgazdasági, kertészeti haszon-gépjárművekbe való üléseket gyártó cégnél, a MILSCO Mfg Co vállalatnál.
• Szakmai életútját a JCB-nél (építőipari és mezőgazdasági gépek, újrahasznosítási megoldások) folytatta: 2005-től 2011-ig termékmenedzserként, 2011-től 2020-ig marketingigazgatóként dolgozott, 2020-tól 2023-ig pedig már zónaigazgatóként felelt Észak- és Nyugat-Afrikában a koncessziós partnerekért. 

Nemzeti és nemzetközi tapasztalatom lehetővé tette, hogy számos gyártóval dolgozzak együtt, mind a terméktervezés/innováció, mind a forgalmazás szintjén (termékbevezetés, promóció, hálózatépítés, forgalmazási hálózatokon keresztüli értékesítés). Meggyőződésem, hogy a szakkiállítás kulcsszerepet játszik a termékek promóciós folyamataiban, és alig várom, hogy egész iparágakkal dolgozhassak együtt. Nagy lelkesedéssel veszem át a Comexposium Mezőgazdasági gépgyártás és Építőipar részlegének vezetését” – mondta Christophe Lecarpentier.

Forrás: COMEXPOSIUM