fbpx

Fenntarthatóság? Innoválj, digitalizálj!

Írta: Kalmár Nárcisz - 2019 január 30.

Christoph Hofmann, a rendezvényt szervező BASF Hungária Kft. Mezőgazdasági megoldások üzletágának vezetője rámutatott, a konferencia platformmá kíván válni, ahol a különböző érintettek (kormányzat, termelők, ipar) megvitathatják a mezőgazdaság jövőjének kérdéseit. A fenntarthatóság holisztikus megközelítése elengedhetetlen, ha az agráriumról beszélünk, hiszen környezeti, társadalmi és gazdasági szempontok is egyaránt érvényesülnek a döntésekben.

Innováció és digitalizáció

Paul Leonard, a BASF Mezőgazdasági megoldások üzletágának igazgatója az innováció, az elővigyázatosság és a fenntarthatóság témakörei köré szervezett előadásában hangsúlyozta: az innováció fontos a fenntartható mezőgazdaság eléréséhez, a gazdaságúj életre keltéséhez. A technológiai innováció kockázatvállalást igényel, és bizonytalanságra épül.

Tegyünk a növényvédőszerhamisítás ellen!

Dr. Feldman Zsolt államtitkár szerint a hatékony mezőgazdasági termelés kulcsa a precíziós gazdálkodás és a digitalizáció lehet

BASF-megoldások a fenntarthatóságra

− Az innováció csak gyakorlati akciókkal hasznos: magas szintű tudományt alkalmazunk a valódi világ problémáinak megoldására, az alapoktól szorosan együttműködve az egész mezőgazdasági közösséggel. Segítünk partnereinknek a termékek és szolgáltatások felelősségteljes felhasználásában, lehetővé téve számukra, hogy biztonságos körülmények között termeljenek, és hozzáférhessenek a legújabb innovációkhoz, valamint minden szükséges információhoz.

Újfajta megközelítéssel

– A termékgondozás a vállalati stratégia középpontjában áll. Az állandó termékfejlesztés egyik példája a Stick and Stay technológia. Ennek az innovációnak köszönhetően a gombaölő szerek közvetlenül a levél felületére ragadhatnak, ami azt jelenti, hogy a növények hatékonyabban képesek felszívni az anyagot.

A gazdálkodás napjainkra minden korábbinál komplexebb tevékenységgé változott. Az időjárás kiszámíthatatlansága, a kártevők és gyomok elleni védekezés nehézségei, a piaci áringadozások, a természeti erőforrások szűkössége és a Föld túlnépesedése komoly kihívást jelent a mezőgazdaság számára. E kihívásokra válaszul a BASF folytatja elkötelezett munkáját az innovatív megoldások fejlesztéséért, és hogy segítse a gazdálkodókat a lakosság élelmiszer iránti, növekvő igényének kielégítésében.

SZERZŐ: KALMÁR NÁRCISZ