fbpx

Pioneer hibrid ajánlat kései vetésekhez

Írta: Szerkesztőség - 2015 május 12.

Idén a vízzel borított területek számottevő nagysága miatt sokan kényszerülnek a talajmunkákat és így a vetést is későn elvégezni. A minél jobban elhúzódó vetés egyre nagyobb kockázattal jár (megfelelő kelés, időbeni érés, száradás és betakaríthatóság), ezért a hibrideket is körültekintően kell megválasztani. Május első felében még a FAO300 eleji kukorica hibridek is elvethetők, azonban később (május második fele – június eleje) már csak a FAO200-as csoportból, az igen korai hibridekből célszerű választani.

 

 

Akciós ajánlatok a május végén – június első felében történő vetésekhez:

Ilyen kései vetéssel már jelentős kockázattal számolhatunk és csak a legkorábbi hibridek jöhetnek számításba. A kockázatok csökkentése érdekében a Pioneer részéről jelentős árkedvezménnyel kínáljuk az alábbi két, igen korai hibridünket:

P8315 – érésideje: FAO250. Lófogú hibrid, szemes hasznosításra. Vizsgálatainkban az elmúlt években rendre az elsők között szerepelt termőképességével a hasonló FAO számú hibridjeink között. Kiemelkedik aszálytűrő képességével! Május legvégén és még június első napjaiban elvetve is sikeresen termeszthető.

P8039 – érésideje: FAO240. Lófogú hibrid, szemes hasznosításra. A legkorábbi hibridünk, alkalmas akár másodvetésekben való hasznosításra is. Termőképessége versenyképes ebben az igen korai szegmensben, rendkívül gyors vízleadása előnyt fog jelenteni a betakarítás időzítésében.

Pioneer napraforgó ajánlat kései vetésekre:

P63LE10 – igen korai (RM36) linolsavas hibrid Express® gyomirtási technológiához. Kifejezetten magas olajtartalommal rendelkezik, termőképessége a korai hibridek között versenyképes. Jó agronómiai és kórtani tulajdonságokkal rendelkezik. Alkalmas a vízzel borított területek kései vetéséhez!

Fábián László
Termékmenedzser
Pioneer Hi-Bred Magyarország Kft