fbpx

Az év magyar mezőgépe, 2014.

Írta: Szerkesztőség - 2014 február 05.

Az idei AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon második alkalommal került sor a GTE Mezőgépipari Szakosztály és a Magyar Mezőgazdaság Kft. által alapított „Az év magyar mezőgépe, 2014” innovációs díj átadására. A kiállított magyarországi gyártású újdonságok közül a szakzsűri erre az elismerésre a békési OPTIGÉP Kft. továbbfejlesztett, speciális szállítókocsival ellátott NAS-1670 típusú napraforgó betakarító adapterét választotta több, szintén díjazásra méltó hazai gyártmány – mint például a Kertitox GEM-Trak 6000 szántóföldi permetezőgép, a Fliegl ADS-100 univerzális szervestrágya-szóró, vagy a TeGaVill bálabontó-aprító berendezése – közül. A nyertes termék magyar konstrukció, magyar mezőgépgyárban készül, és a hazai piacon kívül számos nagy napraforgótermelő országban is értékesítik.

A teljesérésű napraforgó betakarítására szolgáló, a világon szinte egyedülálló, 16 soros merev vázas 70cm sortávú, 10km/h sebességgel is minimális (0,4-0,5%) veszteséggel dolgozó adapter jól illeszthető bármely korszerű, nagy teljesítményű kombájnhoz.

A díjat megtestesítő Díszoklevelet és a hozzá tartozó értékes kristályvázát ünnepélyes keretek között a kiállítás idején megrendezett mezőgépész szakmai konferencián Dr. Kiss Péter egyetemi tanár, a GTE Mezőgépipari Szakosztályának elnöke, Horváth Roland, a Magyar Mezőgazdaság Kft. marketingvezetője és Dr. Jóri J. István professzor a bíráló bizottság elnöke adta át Patkás Jánosnak, az Optigép Gépgyártó-és Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatójának.