fbpx

Hatékony megoldások minden feladathoz – többfunkciós traktorok kommunális alkalmazásra

Írta: Szerkesztőség - 2014 január 29.

Tirolban jártunk, ahol a STEYR bemutatta új kommunális gépkínálatát

Még a hótakarítási „szezon” kezdetén mutatta be a STEYR cég a sokszínűen kibővített traktorsorozatát, amely speciális felszereltségei révén kiválóan alkalmassá vált kommunális célokra is. A magas hegyek hófödte hegycsúcsain, a gleccserek birodalmában „bevetés közben” volt alkalmunk megszemlélni a különböző teljesítményű és sokrétű felhasználási feladatokra ideális traktorsorozatot és eszközpalettát.

´

 

Új STEYR Profi CVT új, kombinált eszközhordozó konzollal

Az már-már hagyomány, hogy a STEYR-traktorokat nem csupán a szűkebb értelemben vett mezőgazdasági feladatokra fogják be, hanem az attól igen távoli szegmensekben is ideálisak a feladatok ellátására. Mostanában egyre gyakrabban ismerik fel városgondnokságok, kertészetek, tájépítő és erdészeti cégek az osztrák traktorok előnyeit. Alacsony költségek mellett ideális munkafeltételeket teremt ez a traktormárka, és a STEYR e tulajdonsága a kommunális feladatoknál különösen lényeges. A STEYR személyre szabott megoldásokat is kínál az év minden szakában, így olyan feladatok ellátása válik lehetségessé, mint például a hóeltakarítás, útkarbantartás, városi zöldfelületek, parkok, sportpályák, üres telkek gondozása, illetve erdészeti munkák.

Ezekre a feladatokra a következő traktor típusok állnak rendelkezésre – 56 és 228 lóerő közötti teljesítménnyel: a rugalmas Kompakt S, a sokoldalú Kompakt ET, az univerzális Multi, a gazdaságos Profi Classic és az innovatív PROFI CVT, rövid és hosszú tengelytávú CVT sorozat.

Plusz, ami a STEYR-t kiemeli

Szaktudás éjjel és nappal – ez a STEYR filozófiája. A STEYR hatékony megoldásai révén optimális beállításokat, költséghatékony, jó teljesítményű gépeket kínál.

Hazánkban az Agro-Tipp Kft. gondoskodik a jól felépített szervizhálózatról, a 24 órás alkatrészellátásról, a STEYR teljes körű gépbiztosításról. Ezek összességében hozzájárulnak a traktorok optimális és biztonságos működtetéshez, költséghatékony fenntartásához.

Környezetbarát és sokoldalú

A jóval nagyobb rugalmasságon túl a STEYR traktorok másik nagy előnye az új EcoTech-technológia, amely az innovatív motorok és a kipufogógáz-tisztító (AdBlue) rendszer alkalmazásán alapul.

 

 

A felhasználók így hosszú távon az eddiginél gazdaságosabban, termelékenyebben, környezetbarátabb módon üzemeltethetik erőgépüket.

A STEYR EcoTech traktorokkal növekedik a termelékenység, az alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás és károsanyag-kibocsátás eredményeként.

És ez még nem minden: a kényelmes és csendes fülke igazán kellemes munkakörnyezetet biztosít a felhasználók számára. A STEYR Multicontroller ergonomikus elrendezésű vezérlőelemei révén a munka egyszerű és felettébb kényelmes.

Új sorozatok

2013-ban a STEYR jelentős mértékben kibővítette kommunális traktorainak sorát.

Az év közepén jelent meg az új
STEYR Multi (teljesítmény: 99-114 LE) kommunális célú verziója, és bemutatták az új STEYR Kompakt ET-kivitelt (teljesítmény: 86-107 LE) is.

A STEYR most a következő szezonra hangolódva mutatja be az új Profi CVT-t, amelyen számos új technológia és újdonság kapott helyet. Központi elem a hatékony fokozatmentes sebességváltó, az „active stop” fékkel és a dupla tengelykapcsolóval; a traktorban ezenfelül a legújabb Multicontroller dolgozik.

„Az új Profi CVT hatékony, erős, legfontosabb tulajdonsága pedig természetesen a fokozatmentes sebességváltó. Teljesítménye minden téren tekintélyt parancsol, legyen szó a környezetbarát működésről, a nagy nyomatékú motorról, az erős hidraulikáról, a kompakt felépítésről, a manőverezőképességről; és ehhez jön még a kiemelkedő vezetői kényelem. A Profi CVT az önkormányzatok és városgondnokságok megbízható, gazdaságos univerzális erőgépe.”

 

 

Új kommunális eszközhordozó konzol

A kommunális célú traktorok egyik leglényegesebb része a mellső hidraulika, hiszen a munkagépeket zömmel ezzel fogatják fel a felhasználók. Az utóbbi néhány évben azonban a munkaeszközök tömege lassan, de biztosan növekszik, az előírások pedig egyre szigorodnak, így például a torziós mozgásra vonatkozók. A STEYR ezért kifejlesztette a jól bevált kommunális eszközhordozó konzol új generációját, amely a STEYR Profi CVT-n is helyet kapott.

A STEYR kommunális kombinált konzol gondoskodik arról, hogy a mellső hidraulika gyors-csatlakozóval a kiegészítők könnyedén kapcsolhatók legyenek. A rendszer „lelke” az a standard gyors-csatlakozó, amely opcionálisan az első hidraulikával is kombinálható. Ennek révén az első felfüggesztésű eszközök cseréje biztonságosan, minimális állási idővel elvégezhető.

A STEYR eszközhordozó konzol először van oldalrács, így a szerkezet az eddigieknél robusztusabb, jobban ellenáll a különböző erőhatásoknak.

A hátsó tengely támasztéka szintén optimalizált, ez garantálja az optimális erőátvitelt és azt, hogy az első tengely túlságosan nagy terhelést ne kapjon. A hóeke, hómaró vagy rézsűkasza használata nagy terhelést jelent, főleg abban az esetben, ha az egy messzire kinyúló kasza. Éppen ezért megerősítették a gyors-csatlakozót, a hátsó tengely tartószerkezete pedig további merevítést kapott. A eszközhordozó konzol (modelltől függően) akár 52 KN/m torziós erőt is gond nélkül elvisel.

 

 

A megerősített munkakonzol szabályozható lehetősége a fejlesztéseknek köszönhetően egyszerűbbé vált. Opcionálisan olyan új, még strapabíróbb konzol is beszerezhető, amely a leghosszabb karú rézsűkasza használata során fellépő oldalirányú erőknek is ellenáll.

A eszközhordozó konzol alapfelszereltségként minden STEYR kommunális traktor része a Kompakt 4085-től, a CVT 6230-ig, de kívánságra más traktorokra is felszerelhető.