Újdonság a Diamant féligfüggesztett ekéknél

Címke: ,
Kategória: Technika

OptiLine utánfutás-beállító rendszer

A hazánkban is oly népszerű Diamant ekék fejlesztése folyamatos a LEMKEN-nél. 2017-től a LEMKEN egy olyan beállító rendszert kínál a féligfüggesztett ekékhez, ami javítja az eke oldalirányú vezetését, és így csökkenti az üzemanyag-fogyasztást.

Ezt egy kiegészítő hidraulika munkahenger biztosítja, ami az eke hárompont függesztőtornyára van felszerelve.

Míg az olyan beállító rendszerek, mint a LEMKEN Optiquick beállító központ általánosan elérhető a függesztett váltvaforgató ekéknél, a féligfüggesztett váltvaforgató ekéknél az oldalirányú húzás a rendszer velejárója, és ezért elkerülhetetlen. A traktor és a féligfüggesztett eke húzási pontjai rögzítettek. Egy nyomásszabályzott munkahenger szolgál további nyomaték átvitelére a traktorra, az oldalrahúzás kompenzálása végett. Ez a traktor/eke vontatási vonalát tovább eltolja a hátsó tengely középvonala felé, és így csökkenti a traktor oldalra húzását.

Mérési eredmények bizonyítják, hogy az új OptiLine beállító rendszer segítségével akár 10% üzemanyag-megtakarítás is elérhető. A beállítható hidraulikus nyomás miatt a vezető optimalizálhatja az ekére ható nyomást és az erőgép oldalirányú kitérő erejét. Emellett az optimális nyomás azt is garantálja, hogy az első ekefejfogás állandó maradjon, a szántás felszíne pedig egyenletes lesz, így elősegítve a következő műveleteket.


Kapcsolat
  • 2351 Alsónémedi, Hrsz. 058/66. - Észak-Ipari Park
  • +36-29/537-200
  • office-ungarn@lemken.com
  • Honlap

MezőHír cikkek

Honlap
MezőHír Hírek

GÉPmaxEz a cikk a MezőHír 2016/11 - novemberi számában jelent meg.
%d blogger ezt szereti:
http://wp.me/p6OYBQ-zxO

-=oOo=-