gyomirtás

Ingyenesen letölthető kiadványunk cikkeiből ötleteket meríthet az őszi munkálatok hatékony elvégzéséhez.
A Clearfield® gyomirtási technológia előnyei különösen a száraz őszökön domborodnak ki.
A búzatermesztés fejlesztéséhez a termés mennyiségének növelését és annak stabilizálását kell megvalósítani.
Remek ár-érték arányú, kimagasló hatásfokú, a termelő igényei szerint felhasználható megoldás az összes, kukoricában megtalálható gyom ellen.
Kukorica gyomirtására olyan terméket kell használni, amely egy kezeléssel biztosítja a tartós gyommentességet.
Az Express®-technológia a napraforgónál megengedi, hogy kizárólag a gyomfejlettségre koncentrálva végezzük el a kezeléseket.
Magazinunk tizedik évfolyamába lépett, és olvasói – a különszámokkal együtt – már a 28. számot lapozhatják.
II. FMC Növényvédelmi Termelői Konferenciasorozat
Tapasztalt termelők beszélnek arról, hogyan, milyen készítményekkel védekeznek a kalászos kultúrákban előforduló gyomnövények és károsítók ellen.
Gyommentesség, növényvédelem a napraforgó-termesztésben
Az őszi csapadékhiány a kalászosok lassú kezdeti fejlődését és a bokrosodás elmaradását eredményezte.
A már jól ismert Nufarmer magazin tematikus számában a repcére koncentrálunk, amelynek termesztése ugyan tartogat kihívásokat, de a technológia követésével magas bevételre tehetnek szert a termelők.
A világ tíz legveszélyesebb gyomfaja között számon tartott fenyércirok (Sorghum halepense) hazánkban is egyre nagyobb teret hódít.
A kalászos gabonák őszi időpontban történő gyomirtásának előnyeiről szóló hírek már biztosan eljutottak az összes hazai termelőhöz, hiszen minden mérhető adat igazolja ennek a technológiának a [...]
A Caffini a 2016-os EIMA kiállításon mutatta be az egyik legkülönlegesebb gyomirtó gépet, a GrassKiller-t. [...]
Az utóbbi években egyre többen ismerik fel az őszi gyomirtás előnyeit. Ma már 100 ezer hektárt meghaladó területen alkalmazzák a termelők ezt a beavatkozást, amelynek aránya évről évre [...]
A 2018-as gazdasági év is szolgál meglepetésekkel az aratási időszakban, így sokadszor igazolódik be az a tétel, hogy nincs két egyforma évjárat. Akármilyen jól készül fel egy gazdálkodó az év egyik [...]
A Caffini a 2016-os EIMA kiállításon mutatta be az egyik legkülönlegesebb gyomirtó gépet, a GrassKiller-t
A repce virágzása minden bizonnyal szemet gyönyörködtető látvány még azok számára is, akiknek nem a mezőgazdaság a hivatásuk
Az elmúlt évek hektikus időjárása és a szűkülő gyomirtószer-választék egyre precízebb és rugalmasabb gazdálkodást kívánnak meg a termelőktől és a növényvédőszer-gyártóktól.