fbpx

Minden igényre megoldás az új MF 6700 S szériás traktor

Írta: Kalmár Nárcisz - 2019 október 28.

A Massey Ferguson – az AGCO világmárkája (NYSE:AGCO) – örömmel jelenti be, hogy az öt típussal megjelenő MF 6700 S széria megkapja az okos teljesítmény névre keresztelt fejlesztési csomagot. Így az érintett modellek 135 és 180 LE közötti maximális teljesítmény leadására képesek. Ahogy az elődeik is tették, az új MF 6700 S szériás erőgépek hathengeres traktorok teljesítményével és nyomatékával rendelkeznek, mialatt megőrizték egy négyhengeres traktor minden előnyét a fordulékonyság és a méret tekintetében.


Massey Ferguson 6700 S: 4 hengeres erőgépek, 4,9 l-es AGCO POWER erőforrással

Az elődszériák sikerére alapozva az új MF 6700 S szériás traktorok nagyobb teljesítményt kínálnak. Így minden igényre megoldást nyújtanak. Újdonság a vadonatúj terminál, illetve az új abroncsozási opciók, amelyek tovább növelik a gépek sokoldalúságát, valamint csökkentik az üzemeltetési költségeket.

– A Massey Ferguson megteremtette a nagy teljesítményű négyhengeres traktor koncepcióját, amivel egészen 200 lóerőig tolta ki a kategória határát – mondta Francesco Quaranta, a Massey Ferguson európai és közel-keleti régiója értékesítési, marketing- és termékmenedzsment alelnöke.

– Az új MF 6700 S széria bemutatásával folytatjuk az eddig jól bevált recept finomítását, ami a termelékenység és teljesítmény növelését, valamint a lehető legtöbb előny kihasználását célozza.

A szériában mindegyik típus a legmodernebb AGCO POWER négyhengeres, Stage V motorral van szerelve, ami a legszigorúbb károsanyag-kibocsátási előírásokat teljesíti. Ez pedig a karbantartásmentes „All-in-one Stage V” (minden-az-egyben Stage V) füstgázkezelő rendszernek köszönhető. A maximális teljesítmény a legkisebb modell kivételével 5 LE-vel nő, az EPM motorvezérlés pedig 20 lóerő többletteljesítményt nyújt.

Az MF 6700 S széria hajtóműválasztéka széles körű, legyen szó akár a teljesen fokozatmentes Dyna-VT vagy a félpowershift Dyna-6 Super Eco sebességváltóról. A fülkében három felszereltségi szint érhető el (Essential, Efficient & Exclusive), lehetővé téve, hogy az új traktorok minden gazdálkodói igényt kielégítsenek.

Az új MF 6700 S Stage V széria tulajdonságai

Modell

MF 6713 S

MF 6714 S

MF 6715 S

MF 6716 S

MF 6718S

Max teljesítmény

135 LE

145 LE

155 LE

165 LE

180 LE

Max. EPM teljesítmény

150 LE

160 LE

175 LE

185 LE

200 LE

Motor

Négyhengeres , 4.9 literes AGCO Power

Sebességváltó

Dyna-VT vagy Dyna-6 Super Eco

Felszereltség

Essential, Efficient vagy Exclusive

Intelligens, erőteljes négyhengeres motorok

Mindegyik MF 6700 S szériás erőgépet a legmodernebb négyhengeres, 4,9 literes AGCO POWER motor hajt, amelyek 5 lóerővel több teljesítményt adnak le, mint az elődszériák. Az elektronikus motorvezérlés (EPM) 15 extra lóerő teljesítményt biztosít az MF 6713 S típus, illetve plusz 20 lóerő extra teljesítményt az összes többi típus esetében. A rásegítés szántóföldi üzemmódban automatikusan bekapcsol TLT-vel vagy hidraulikával történő munkavégzés során, illetve közúti üzemmódban is aktiválódik a rendszer, 18 km/h fölött a sebesség növekedésével progresszívan emelkedve.

A gondos tervezés találkozik a Stage V normával

A Massey Ferguson „All-in-One Stage V” karbantartásmentes füstgázkezelő rendszere teljesíti a legszigorúbb Stage V környezetvédelmi előírásokat. A traktoron nincs szükség átalakításra vagy dizájnváltoztatásra, ami által a kilátás sem csorbul a fülkéből. Valójában a kipufogó-oszlop még keskenyebb is, mint az elődszériánál.

Az „All-in-One (minden-az-egyben) SCR” rendszer következő generációja mostantól egy új koromszűrő-katalizátorral (SC-) egészül ki, ami a dízeloxidációs katalizátor (DOC) és a szelektív katalitikus redukciós (SCR-) rendszer között helyezkedik el. Ezek együttes használata eredményeképpen teljesen automata és passzív regeneráció megy végbe: nincs szükség üzemanyag-pazarló égetésre, így megmaradhat a kiváló üzemanyag-hatékonyság.

A gondos tervezés csökkenti az üzemeltetési költségeket

A traktorok szerviz oldala úgy lett megtervezve, hogy egyszerű és magától értetődő legyen. Az üzemeltetési költségeket csökkenthetjük a hosszú olajcsere-periódusokkal, amely 600 üzemóra a motor és 1800 óra a hajtómű esetében. Az új, karbantartásmentes hidrotőkés műszaki megoldás tovább csökkenti a költségeket, egy 2400 üzemórás periódust tekintve akár 1950 EUR-val.

Hajtómű bármilyen feladatra

Mindegyik MF 6700 S Stage V típus Dyna-VT teljesen fokozatmentes (CVT) vagy megújult Dyna-6 Super-ECO hajtóművel érhető el. A félpowershift sebességváltókon elvégzett változtatások eredményeképpen a 40 km/h sebességet már 1500 f/percen eléri a traktor, ami jelentősen csökkenti az üzemanyag-fogyasztást.

A Dyna-VT tökéletes irányítást és kontrollt tesz lehetővé. A rendszer olyan fejlett, hogy bármilyen előremeneti sebességet be lehet állítani bármilyen motorfordulatszámhoz, ami a termelékenységet, hatékonyságot és a munka minőségét is nagyban növeli. A hajtómű kifinomult üzemmódokban működhet annak érdekében, hogy Ön bármilyen körülmény és munkaművelet mellett a legtöbbet hozhassa ki belőle. A legújabb Super Eco fejlesztés tovább csökkenti az üzemanyag-felhasználást, mégpedig úgy, hogy a 40 km/h sebességet már 1450 f/percen eléri a traktor.


Az MF 6700 S kezelése sosem volt egyszerűbb

A Massey Ferguson legújabb, 9 collos Datatronic 5 terminálja alapfelszereltség az Exclusive felszereltségi szinten, illetve opcionális tétel az Efficient modelleken. Ez az egyszerű, ISOBUS-kompatibilis monitor táblagép színvonalú kezelést tesz lehetővé, ami által a kezelő a műveletek és a funkciók között rendkívül egyszerűen manőverezhet. Amellett, hogy kiváló traktor- és munkagépvezérlést nyújt, a Datatronic 5 monitor tökéletesen alkalmas arra, hogy precíziós gazdálkodási rendszerbe építsük be. Ehhez pedig az MF Guide kormányzási, MF Section Control szakaszvezérlési és MF Rate Control differenciálkijuttatási rendszerek is elérhetők.

Fieldstar 5 monitor érhető el az Essential és Efficient modelleken opcionális tételként. Ez a terminál is ugyanolyan hatékony, érintőképernyős és ISOBUS-os megoldást kínál, mint a Datatronic 5 monitor. A Fieldstar 5 terminálhoz is elérhető a teljes MF Technológia szolgáltatási csomag.

Az MF 6700 S széria kompatibilis az MF Connect technológiával, ami folyamatosan ellenőrzi a traktorral végzett tevékenységet és a gép mozgását. A rendszer képes megmutatni a historikus és a valós idejű adatokat mobileszközökön. A felhasználók bárhol és bármikor elérhetik saját adataikat, ami által megvalósul az okostraktor-menedzsment, és elvégezhető a megelőző szerviz/karbantartás.

Több erőt a talajra!

Az elődnél szélesebb gumiabroncsozási lehetőség növeli az MF 6700 S széria teljesítményét és sokoldalúságát. Az új opciók között akár 1,85 m átmérőjű abroncsot is felrakhatunk a gépekre. Az akár 1 bar nyomással is dolgozni képes abroncsok jelentősen csökkentik a talajnyomást és növelik a vonóerőt.

Tökéletesen sokoldalú csomag

A Massey Ferguson ötvözte a legújabb technológiát és a már sokat bizonyított, megnyerő külsőt annak érdekében, hogy az MF 6700 S Stage V traktorok egytől egyig lenyűgöző teljesítményt és szerény üzemeltetési költségeket garantáljanak. A Dyna-VT és a Dyna-6 sebességváltók már 16 éve üzemelnek az MF traktorokban, és ez idő alatt versenytárs nélküli hírnévre tettek szert a megbízhatóság, egyszerű, de fejlett automatizáltság és a könnyű kezelés terén.

A traktorok tengelytávját kifejezetten a nagyteljesítményű négyhengeres tulajdonságokhoz tervezte meg a gyártó, aminek eredményeképpen az MF 6700 S gépek meggyőző vonóerőt tudhatnak magukénak, kiváltképpen az új, nagy átmérőjű abroncsokkal.

A kompakt méretek sokoldalúságot és agilitást eredményeznek, aminek a haszna a csekély fordulókör. A kategórián jelentősen túlmutató hidraulika-rendszer és a könnyű kezelés tökéletes rakodótraktorokká is teszi a gépeket.

ISMERJE MEG A GÉPEKET AZ AGRITCHNICA KIÁLLÍTÁS 20-AS CSARNOKÁBAN, A B14C STANDON! A GÉPBEMUTATÓÉRT HÍVJA MAGYAR KOLLÉGÁNKAT EZEN A SZÁMON: +36-30-530-5565!