LEMKEN féligfüggesztett ekék – immár beállítórendszerrel

A Diamant 16 készen áll a bemutatásra

A több mint 4000-es darabszámban eladott Diamant 11 kimagaslóan teljesít a LEMKEN széles ekeválasztékban – ami elég ok volt a LEMKEN számára, hogy kifejlessze az eke utódját, a Diamant 16-ot, amely még üzemanyag-takarékosabb, és kényelmesebben kezelhető.

Ennek eredményeként az OptiLine eddig az első és egyetlen beállítórendszer az ilyen kialakítású ekéknél, amelyik kiküszöböli az oldalra húzást szántás közben – ez az új rendszer már a DLG ezüstérmét is kiérdemelte. Ennek az ekének az alkalmazási területe is tovább szélesedett, mivel alkalmas a nagyobb vonóerejű traktorokkal való üzemeltetésre. Az OptiLine rendszer kiegyenlíti az ekének a traktor mögötti aszimmetrikus helyzetéből adódó oldalra húzását, amelynél egy nyomásvezérelt munkahenger a többletnyomatékot átadja a traktornak. Ez a beállítórendszer a traktor/eke vontatási vonalat a hátsó tengely közepe felé tolja el, és ezzel akár tíz százalék üzemanyag is megtakarítható. A kezelő terhelése is csökken, mivel nem kell ellenkormányoznia. A jól bevált terhelésátviteli rendszer egy új funkcióval bővült, amely csökkenti a nyomást a forgón, további üzemanyag-megtakarítást eredményezve. Ez nagyobb rendszernyomást tesz lehetővé, amivel még nagyobb terhelést lehet átterhelni az ekéről és a traktor mellső tengelyéről a traktor hátsó tengelyére. Ennek eredményeként a traktor/eke gépkapcsolat még nagyobb vonóerőre tesz szert. Az összes főbb csapágy átmérője nagyobb lett, és a tarlónjáró kivitelt is továbbfejlesztették, ami az akár négy méter teljes szélességgel bíró traktorok használatát is lehetővé teszi. Ez biztosítja azt, hogy a kerekek mindig elegendő távolságra legyenek a barázdaszélektől, még nehéz körülmények között is. Egy másik új fejlesztés a fokozatmentesen állítható, hidraulikus mélységszabályzó rendszer, amely a kezelő kényelme érdekében a vezetőfülkéből vezérelhető. A jól bevált Hydromatic ekefej-biztosítás köves körülmények esetén is biztosítja a megszakítás nélküli szántás lehetőségét. Az új Diamant 16 Dural és DuraMAxx ekefejekkel 9-fejes kivitelig lesz elérhető, 2019-től.

Ezeket olvasta már?

Lemken Karat 12
Karat 12: ez a modell különösen a nehéz talajviszonyokhoz, sík és mélyebb forgatásnélküli talajmunkákra ajánlott.
Lemken Rubin 10 új generációs rövidtárcsacsalád
A Rubin 10 elnyerte az „Év gépe 2019” címet a párizsi SIMA kiállításon.
Tettre kész mindenes: Lemken Primus permetezőgép-család
A Lemken nemcsak talajmunkagépeiről híres, hanem a növényvédelemhez is professzionális megoldásokat nyújt a gazdálkodók részére.
Teljesen megújuló kínálattal a Lemken-standon!
A Lemken az AGROmashEXPO-n mutatta be a hazai közönségnek legújabb fejlesztései eredményét