Lemken Karat 12

Írta: Szerkesztőség - 2019 július 29.

A Lemken kibővített szántóföldikultivátor-kínálattal válaszol a gazdálkodói igényekre.

Az idei évtől Magyarországon is elérhetőek a Karat 12-es széria típusai. Ezek a gépek inkább a közepes és nagy gazdaságok gépei közé tartoznak, hiszen csak féligfüggesztett kivitelben kaphatók, 4-7 méter munkaszélességben. Ez a modell különösen a nehéz talajviszonyokhoz, sík és mélyebb forgatásnélküli talajmunkákra ajánlott. A Karat 12-es grubercsalád legfontosabb fejlesztései közé tartozik, hogy ezek a gépek már 4 gerendelyes kivitelben készülnek. A kapák osztástávolsága kisebb, viszont az eltolt kapakiosztás garantálja, hogy nagy szártömeg esetén se duguljon el a gép. Másik előnye a sűrűbb kapakiosztásnak, hogy a hátrahagyott talajfelszín sokkal egyenletesebb, aprómorzsás lesz. Így annak ellenére, hogy akár mély alapművelést végzünk, asztal simaságú talajt hagy a gép maga mögött.


Lemken Karat 12


Karbantartásmentes, rugós túlterhelés elleni védelem


Nehézhengerek a tökéletes rögtörés és visszatömörítés érdekében

A másik szembetűnő változás a teljesen újratervezett vázszerkezet. Immáron a gyártó más típusú gépeihez igazodva a Karat 12-es is egy masszív térvázszerkezetet kapott. Miután a Karat 12 kultivátor félig-függesztett kivitelű, így a munkaeszköz súlyt nemigen terhel át a vontatóra, ennek következményeként a káros kerékcsúszás mértéke megnőhet. Ennek kiküszöbölésére ajánlja a Lemken a súlyáthelyező rendszert, mely körülbelül 1,5 tonna súlyt tesz a vontató hátsó tengelyére, aminek eredményeként csökken az üzemanyag-fogyasztás és nő a területteljesítmény. A munkamélység 5-30 cm között hidraulikusan állítható. A sekélyebb műveléshez szárnyakkal felszerelt kapákat, míg a mélyműveléshez szárny nélküli kopóelemeket kínál a Lemken. A kapatagok cseréje a már jól megszokott módon, a gyorskéscsere-kialakításnak köszönhetően egy rugós stift eltávolításával pillanatok alatt elvégezhető. A biztonságot a rugós kapatag- felfüggesztés garantálja, mely 550 kg ellenállással tartja a kapákat. A gruber optimális megvezetését a mellső mélységállító kerekek biztosítják. Ezek az első kapasorral egyvonalba esnek, így szűk fordulókban sem akadályoznak, még ikerkerékkel szerelt traktorok esetében sem.

A visszatömörítést a gép habitusához illő nehéz, nagy átmérőjű hengerek garantálják. Ha nincs szükség a hengerek munkájára, akkor a Karat henger nélkül is használható. Ilyenkor a futómű biztosítja a mélységtartást.

A Lemken most egyedi akciós lehetőséget biztosít gruberekre, tárcsákra és vetőgépekre. Használja ki az akár 4500 €-s árkedvezményt!

Részletekért keresse a Lemken Hungária Kft. munkatársait!

SZERZŐ: SZRNKA PÉTER • DUNÁTÓL KELETRE: +36/30-852-5787, PÓCZIK BALÁZS • DUNÁTÓL NYUGATRA: +36/30-748-5380, WWW.LEMKEN.COM/HU, FACEBOOK.COM/LEMKEN.HUNGARY/