fbpx

Tettre kész mindenes: Lemken Primus permetezőgép-család

Írta: Szerkesztőség - 2019 április 01.

A Lemken nemcsak talajmunkagépeiről híres, hanem a növényvédelemhez is professzionális megoldásokat nyújt a gazdálkodók részére.

A Lemken Primus permetezőgépek Németországban, a cég hareni, vadonatúj gyárában készülnek. A Primus vontatott szántóföldi permetezőgép-család legnagyobb előnye az a széles kínálat, amelyben mindenki megtalálja a számára leginkább megfelelő gépet. A Primus-palettán két verzió érhető el. A kínálatot a Primus 10-es névre hallgató gépek (amelyek nem ISOBUS-kivitelűek), illetve a Primus 12-es típusú, ISOBUS-kivitelű csúcsmodellek alkotják.

A Lemken Primus főbb előnyei közé tartozik a forgatható vonórúd, amely a felhasználói igényeknek megfelelően lehet alsó vagy akár felső bekötési pontú. A szivattyú egy új típusú, hatdugattyús membránszivatytyú, amely alacsony fordulatszámon, már 450 1/min fordulattól szállítja megfelelő nyomáson a folyadékot. A tartályok 2 500, 3 500, 4 500 literes űrmérettel érhetőek el. A tartályok GFK anyagból készülnek, ugyanis az elmúlt időszakban bebizonyosodott, hogy ez a szálerősített műanyag jól ellenáll az UV-sugárzásnak vagy akár az erősen korrozív anyagok káros hatásának is. A tank a masszív vázba rugalmas kötőanyaggal van rögzítve, így biztosítva, hogy a hőmérséklet- vagy a térfogatváltozások ne okozzanak kárt a gépben. A permetező oldalán a csövek jól nyomon követhetőek, így a karbantartás vagy a hibaelhárítás nem okoz gondot a felhasználónak. A vegyszerbekeverő könnyedén lehajtható, és minden olyan funkcióval ellátott, amit napjainkban a felhasználók igényelnek. A permetezőgép „lelke” az a szabályzás, amely a kijutatott lémenynyiséget kontrollálja. A permetező oldalán egy nyomásszabályzó szelep segítségével állítódik automatikusan a rendszer nyomása (max. 10 bar nyomás). A sebességjelet egy szenzor biztosítja, amely a kerékagyban, védett helyen található. A precizitás érdekében a rendszerbe épített hitelesített átfolyásmérő garantálja, hogy mindig annyi folyadék jusson a keretre, amennyi szükséges. A rendszer további előnye, hogy a kereten egy körkörös keringtetés található, amely folyamatos nyomást garantál, így a szakaszokon vagy a teljes kereten másodpercek alatt teljes (és tökéletes) szóráskép érhető el. A szakaszolómotorok védetten a keretben helyezkednek el, ezzel is garantálva a gyors reakcióidőt. A keret speciálisan kezelt, kétszer festett „Z”-profilú keret, mely nagy stabilitással bír. A keretméretek 15 métertől 30 méterig terjednek. Nagy előny, hogy a legtöbb keret szimmetrikusan behajtva kétféle munkaszélességben is használható. A keret vertikális mozgatása egy függőleges sínrendszerben történik, így garantálható ugyanis, hogy automata szakaszolás esetén, még ha a keretmagasság változik is, mindig ugyanannyi lesz a távolság a keret és a GPS-antenna között. A Primus permetezők bármelyik modellje felszerelhető automata szakaszolással, sőt a Primus 12-es modellek akár a traktor vagy az automata kormányzás monitorjáról is vezérelhetőek. Fontos információ, hogy a Primus permetezők alapesetben folyékony műtrágya kijuttatására is alkalmasak. A permetezőt a CCI gyár monitorjaival szállítjuk, amely háromféle méretben érhető el.

További információért keresse a Lemken Hungária Kft. munkatársait:

Dunától keletre: Szrnka Péter+36/30-852-5787
Dunától nyugatra: Póczik Balázs +36/30-748-5380