fbpx

KITE szőlészeti bemutató Villányban

Írta: Csomor Zsolt - 2019 november 24.

Bemutatkozott a vadonatúj PELLENC szüretelőgép.

A KITE Zrt. szőlészeti gépbemutatót tartott Villányban. A szőlőtermesztők a Bock Pince területén munka közben is megtapasztalhatták a PELLENC GRAPES’ LINE vontatott szüretelőgép kiváló minőségű munkáját.

 

GRAPES’ LINE – belépő szinttől egészen a csúcskategóriáig

 

A szőlőtermesztők számára egyre fontosabb a műveletek gépesítése, aminek egyik oka az aggasztó munkaerőhiány. A vadonatúj PELLENC GRAPES’ LINE vontatott kombájn kiváló választás az emberi munkaerő kiváltására. A szüretelőgépet Villányban, a Bock Pince szőlőültetvényén mutatta be a KITE Zrt.

A PELLENC GRAPES’ LINE vontatott szüretelőcsalád 5 új modellel jelent meg a piacon. A 40 és 45-ös típusok a belépő kategóriát képviselik mechanikus beállítással, ahol a tiszta és jó minőségű betakarítást a két alsó ventilátor biztosítja.

A 60-as modellt már EASY SMART rendszerrel is ellátta a gyártó, ami lehetővé teszi a szüretelőfej beállítását a traktorfülkéből, az érintőképernyős kijelző segítségével. A részletes beállítások, valamint a két alsó és két felső ventilátor még tisztább betakarítást eredményez.

A 70-es modell Selectiv’ Process bogyózóval is felszerelt: ez mechanikusan állítható annak érdekében, hogy kedvezőbb áron kínálhassa a PELLENC.

A villányi bemutatóra a forgalmazó a GRAPES’ LINE széria csúcsmodelljét, a 80-ast vonultatta fel, ahol az EASY SMART egyszerű beállításainak előnyeit és a Selectiv’ Process válogatórendszer kiemelt minőségét egyaránt megtapasztalhattuk.

 

Egyedülállóan tiszta szőlőt szállíthat a borászatba

 

A PELLENC GRAPES’ LINE szüretelőkombájn esetében a szőlő tisztítása az egyedülálló rácsos felhordószalaggal kezdődik, ezáltal a bogyók legnagyobb része egyből a tartályba kerül. Ennek köszönhetően csupán a teljes termés mindössze 15-20 százalékát kitevő egész fürtök kerülnek a tisztítórendszerbe. Ez nagymértékben javítja a hatékonyságot és a gyorsaságot, valamint nagyságrendekkel csökkenti a léveszteséget is, hívta fel a figyelmet Csiha Attila, a KITE Zrt. szőlőágazati vezetője.

A 80-as csúcsmodellnél a levelek és egyéb szennyeződések eltávolítását két alsó és két felső ventilátor végzi. A felül elhelyezkedő Selectiv’ Process rendszer két fő egységből áll: az egyik a lineáris nagyfrekvenciájú bogyózó, ami a rázószerkezethez hasonlóan választja le a fürtről a bogyókat, rendkívül kíméletes módon. A kettős görgősor pedig a maradék levélnyelet, kocsánydarabokat és szennyeződéseket válogatja ki. Ennek eredményeként egyedülállóan tiszta szőlőt szállíthatunk a borászatba.

A PELLENC vontatott szüretelőgéppel az önjáróéval megegyező minőség érhető el, s 40-80 hektár közötti üzemméretnél rendkívül kényelmesen és hatékonyan használható.

Szüreteljen kényelmesen!

 

Az új, érintőképernyős EASY TOUCH kijelzőn rendkívül egyszerűen állíthatók be a szüretelőgép különböző funkciói, mint a rázókarok frekvenciája, a ventilátor és a szalag sebessége, valamint a rázókarok távolsága. A megfelelő beállítások lementhetők, s bármikor előhívhatók.

A 60, 70 és 80-as modelleknél mosási funkció is elérhető: ezzel a tisztítást igénylő részeket kinyitva nagymértékben leegyszerűsíti a gép mosását.

A rövid elméleti ismertető után a szőlőtermesztők meggyőződhettek arról is, hogy a vontatott PELLENC GRAPES’ LINE kombájn valóban kíméletesen és nagy hatékonysággal szüretel: a munkája után a kocsányon szinte egy szem bogyó sem maradt.