fbpx

Vetőmag-gazdálkodási képzés indul a MATE-n

Írta: Szerkesztőség - 2024 július 11.

Idén októberben vetőmag-gazdálkodási szakmérnök és szaktanácsadó képzés indul a MATE-n. Utóbbi lehetőség azok számára adott, akik nem rendelkeznek agrár alapdiplomával.

búzaszemek kézben
A termelés alapja a vetőmag (forrás: partiumigazda.ro)

A képzés lehetőséget nyújt azok számára is, akik nem mérnöki alapdiplomával rendelkeznek, hanem biológus, környezetmérnök, gazdasági, műszaki szakon szerezték első diplomájukat. Számukra a vetőmag-gazdálkodási szaktanácsadó képzés áll rendelkezésre, melyre be tudják adni a jelentkezésüket. A vetőmag-gazdálkodási szaktanácsadók ugyanazt a képzést kapják, mint a szakmérnök hallgatók, az órarendjük és a képzésük együtt történik a szakmérnök hallgatókkal, csak a diplomájuk megnevezése nem lehet szakmérnök. A végzettségük alapján azonban ugyanazokat a munkaköröket tölthetik be, mivel ugyanolyan kompetenciákkal fognak rendelkezni – áll a MATE közleményében.

A jelentkezési határidő 2024. augusztus 15. A jelentkezéseket a MATE honlapján lehet megtenni, de a jelentkezés és a szakok ismertetőjének linkjét a képzési tájékoztatóban is megtalálják, ami itt található.

Ez a cikk is érdekelheti a témában: Nem lesz sétagalopp a fajtanemesítés.