fbpx

Kell a dolgos kéz a mezőgazdaságban

Írta: Barna Ferenc - 2021 április 24.

A koronavírus-járvány hullámai a mezőgazdaságban okozhatnak munkaerő problémát. Megnyílt az egyéni időpontfoglalás Covid-19 elleni védőoltásra, így soron kívül mindenki maga tudja intézni ügyét, ha oltakozni kíván.

 

Mezőgazdaságban is szükség van a járványvédelemre
Jelenleg a vakcina típusa, és a jelentkezési határidő korlátozott, de a mezőgazdaságban dolgozók is jelentkezhetnek (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Védőoltásra foglalhatsz időpontot

2021. április 23.-tól elérhető az Egyéni időpontfoglalás az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér honlapján. Bejelentkezés nélkül, a TAJ- szám és a születési dátum megadása után, az ellenőrző kód beírása mellett, léphetünk a felületre, ahol a védőoltást igényelhetjük.

 

Mezőgazdaságban is szükség van a járványvédelemre
Bejelentkezés nélkül elérhető az időpontfoglalásra a felület (Kép: EESZT)

 

Jelenleg április 26., 27. és 28. napokat ajánlja fel a rendszer, a Sinopharm oltás érhető el foglalás esetén.

A megye és a település megadása után a legközelebbi oltópontok listáját adja ki a felület, ahol – a gyakorlatban nekünk – három perces időközönként adta fel a lehetőségeket naponta 08:18 órától 19:48 óráig.

 

Mezőgazdaságban is szükség van a járványvédelemre
Hétfő, kedd, szerda – ezek a napok érhetők el most, 2021.04.23. (Kép: EESZT)

 

Az átoltottsággal csökkenthető a megbetegedések száma, leküzdhetjük a járványt. Az mezőgazdaságban jelentkező munkaerő problémák ezzel mérsékelhetők, illetve a kulcsfontosságú szakemberek kiesése megelőzhető.

 

 

Az egyéni oltás időpontfoglalás menetét bemutató videó