fbpx

Óriási bértámogatás a nyári diákmunkára

Írta: Szerkesztőség - 2024 június 10.

Szakképzettséget nem igénylő munkakör esetében a diákok napi 8 órás alkalmazását havi 200 100 forinttal támogatja a kormány a két nyári hónapban. A bértámogatás a de minimis-keret terhére történik.

szilva szedés
A szilva szedése is igényli a sok munkáskezet (fotó: Horizont Média)

A hároméves de minimis-keretből

2024. június 17-től indul a „Nyári diákmunka 2024.” munkaerőpiaci program – olvasható a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat portálján. A munkáltatónak nyújtott bértámogatás összege szakképzettséget igénylő munkakör esetében fejenként 244 500 Ft, szakképzettséget nem igénylő munkakör esetében 200 100 Ft lehet. Legfeljebb napi 8 órás foglalkoztatás, legfeljebb 2 hónap időtartamra támogatható.

A turizmussal, a vendéglátással, a mezőgazdasági termékek feldolgozásával és forgalmazásával, valamint az erdőgazdálkodással foglalkozó vállalkozásoknak nyújtott támogatás az (EU) 2023/2831 bizottsági rendelet) 3. cikke szerinti csekély összegű (de minimis) támogatásnak minősül. A mezőgazdasági termékek feldolgozásával és forgalmazásával foglalkozó vállalkozások támogatása abban az esetben nyújtható az (EU) 2023/2831 bizottsági rendelet szerinti csekély összegű (de minimis) támogatás, amennyiben a vállalkozás tevékenysége nem tartozik az (EU) 2023/2831 bizottsági rendelet 1. cikk (1) bekezdés d) pontja szerinti tilalom hatálya alá.

Nappali tagozatos diákokat várnak

A diákok 2024. június 17-től regisztrálhatják magukat a programra, és a munkáltatók támogatási kérelmeiket a 2024. július 1.–2024. augusztus 31. közötti időtartamban kezdődő és befejeződő, határozott idejű foglalkoztatás vonatkozásában nyújthatják be a székhely, telephely, vagy a munkavégzés helye szerint területileg illetékes járási (fővárosi kerületi) hivatalhoz.

A nyári diákmunka programba azok a fiatalok jelentkezhetnek, akik

  • 16–25 év közötti, nappali tagozaton tanuló diákok,
  • szolgáltatást kérőként kérték nyilvántartásba vételüket és
  • foglalkoztatásra irányuló vagy vállalkozási jogviszonnyal nem rendelkeznek.

forrás: nak.hu

Ez a cikk is érdekelheti na témában: Nem várható több bevétel idén a zöldség-gyümölcságazatban.