fbpx

Kertészek figyelem! Jön a Zsendülés Kertészeti Konferencia

Írta: Czékus Mihály - 2024 február 21.

A kertészeti tevékenységnek – a zöldség és a gyümölcstermesztést egyaránt beleértve – rendkívül fontos szerepe van az élelmiszerellátásban. Most nagyon nagy súlya van a szektoron belüli együttgondolkodásnak, ezért a IX. Zsendülés Kertészeti Konferencia remek alkalmat kínál a szakmai kapcsolatok ápolására és továbbfejlesztésére.

Zsendülés
A Zsendülés előadásokból, kerekasztal-beszélgetésekből és kiállításból álló egész napot kitöltő rendezvény

A Kert-Ész Klub Magyarország Egyesület szervezésében, február 29-én Szegeden megrendezésre kerülő Zsendülés Kertészeti Konferencián már 9. alkalommal találkozhatnak egymással az ágazat szereplői.

Az előadásokból, kerekasztal-beszélgetésekből és kiállításból álló egész napot kitöltő rendezvény egyedülálló, hiszen a részt vevő kertészek itt első kézből juthatnak naprakész, az ágazatot érintő információkhoz. Az előző évhez hasonlóan, a rendezvény fővédnöke, dr.Nagy István agrárminiszter idén is részt vesz a rendezvényen és az Agrárminisztérium következő évekre vonatkozó irányelveiről tart előadást.

A jelentős szakmai presztízzsel bíró konferencia mind a 13 előadója elismert, kiemelt teljesítményt nyújtó szakember. A szervezők az előadásokat négy blokkba rendezték. Foglalkoznak majd többek között olyan aktuális világpolitikai hírekkel, mint például a világ geopolitikai konfliktusainak hatása hazánk gazdaságára vagy a klímaváltozás és a fenntarthatóság kérdésköre. Minden bizonnyal nagy érdeklődésre számot tartó kérdésnek ígérkezik, hogy 2024-ben a gazdák beruházásokba fogjanak, vagy inkább megtakarításra törekedjenek? Továbbá, hogyan használhatják ki okosan a külföldi munkaerőt, annak milyen előnyeivel, hátrányaival számolhatnak? A rendezvény résztvevői megismerkedhetnek a hazai fogyasztási trendekkel, az áruházláncok árszabásaival. Továbbá friss információkat kaphatnak a változó piaci környezet zöldség-gyümölcs kereskedelemben tett hatásairól, a kiskereskedelmi láncok szerepéről is.

Bővebben itt írtunk a rendezvényről.