fbpx

Újdonság a kukorica gyomirtásában!

Írta: - 2024 január 24. -Hirdetés

Megérkezett a legújabb Principal® – magas hatóanyag-tartalommal és széfenerrel

A kukorica posztemergens gyomirtásához ma már számtalan, jobbnál jobb készítmény áll rendelkezésre. A Corteva Agriscience™ Principal® családja optimalizált hatóanyag összetétellel, széles hatásspektrummal és kiváló formulációval a legjobbak közé tartozik, és töretlen bizalomnak örvend.

A Principal® család új tagjaként 2024-től egy új készítmény lesz elérhető a kukoricatermelők számára. Az új termékben nem változtattunk a jól bevált hatóanyagokon, de javítottuk a hatóanyagok mennyiségét és arányát annak érdekében, hogy az új készítmény megfeleljen a legújabb kihívásoknak is.

kukorica gyomirtás

Magasabb hatékonyság az egyszikű gyomnövények ellen

Ma már a szántóföldi kultúrákban a legnagyobb gondot a különböző egyszikű gyomfajok okozzák terjedésükkel és újabb fajok megjelenésével. A Principal® Fortét ennek megfelelően 50%-kal magasabb rimszulfuron-tartalommal láttuk el, aminek köszönhetően markánsabb hatás érvényesül az egyszikűek (pl. kakaslábfű, fenyércirok, muharfajok és tarackbúza) ellen. Ezt egészíti ki a nikoszulfuron, így a Principal® Forte nagyon széles gyomnövényspektrumot fed le, ami a két hatóanyag szinergista hatásának is köszönhető.

Rugalmasan időzíthető kijuttatás a széfenernek köszönhetően

A Principal® Forte az egyik legjobb széfenert (más néven antidótumot), az izoxadifen-etilt kapta meg, ami a kukoricában a gyomirtószer-hatóanyagok gyors lebontásáért felel. Ennek köszönhetően a Principal® Forte a kukorica 2-leveles állapotától akár 8-leveles állapotáig is bevethető, ha a gyomviszonyok ezt indokolják. Ennek a széles kijuttatási ablaknak köszönhetően a gyomirtás a gyomfejlettséghez igazítható, akkor végezhető el, amikor a gyomnövények érzékeny fenológai stádiumban vannak.

Rugalmasan választható adjuváns

Elmaradhatatlan társ a gyomirtásban a megfelelő adalékanyag! A Principal® Forte esetében ez lehet akár nedvesítőszer (pl. Vivolt®) vagy növényi olaj. Permetlé készítésekor először a gyomirtó szereket kell bekeverni, majd ezt követően az adalékanyagot.

A Principal® Forte a korábban megszokott, magas minőségű és tisztaságú, granulátum formulációban kerül forgalomba. Dózisa továbbra is alacsony: mindössze 480 g/ha.

A Corteva Agriscience™ kínálatában elérhető gyomirtó szerek a gyomfajok széles spektruma ellen hatékonyak, így minden gyomosodási szituációra kellően hatékony megoldást tudnak biztosítani a gazdálkodóknak.

További információkért keresse területi képviselőinket és látogasson el honlapunkra!

Dr. Lukács Domonkos
Gyomirtószer-termékmenedzser
Corteva Agriscience™

A növényvédő szereket biztonságosan kell használni.
Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!