fbpx

Spéci gumiabroncsok a vibrációs betakarításhoz

Írta: Szerkesztőség - 2023 december 12.

Az Alliance 373 VibroFarm gumiabroncs egy speciális technológiai újdonság a vibrációs betakarításban. A traktor elejére szerelt rázógépet jellemzően bogyók és pisztácia szüretében alkalmazzák, és extrém terheléssel jár a gép első tengelyén.

olívabogyó rázása
Nemcsak a fa, a traktor is rázkódik (forrás: Twins’ Farm)

Extrém terheléshez extrém terhelhetőség

A gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy a feladatspecifikus traktorgumiabroncsok iránti kereslet magas, például az Ibériai-félszigeten végzett olajbogyó-termesztésben. A vibrációs betakarítókat általában a traktor elejére szerelik fel. Ez jelentős terhelést eredményez az első tengelyen – főként a terhelés egyenetlen elosztása miatt –, ami fokozott igényeket támaszt a gumiabroncsokkal szemben. Ezenkívül a traktorokat egyre gyakrabban használják közúti közlekedésre is a farmokon végzett sokféle munka mellett.

Ezekhez az alkalmazásokhoz a Yokohama Off-Highway Tires (YOHT) bemutatja az új Alliance 373 VibroFarm gumiabroncsot. Az új, acélszalaggal megerősített vázszerkezet biztosítja a gumiabroncs és a gép magas stabilitását a műveletek során, még szélsőséges terhelés esetén is. Az Alliance által kifejlesztett Stratified Layer Technology (SLT) nagy tapadást biztosít, különösen szélsőséges helyzetekben, például rendkívül nedves lejtőkön. Ezenfelül a gumiabroncs kiemelkedő öntisztulási képességgel rendelkezik.

VibroFram gumiabroncs
A VibroFarm profilja (forrás: YOHT)

Új, hibrid futófelület-profilok középblokkal

A szinuszos kialakítású középső bordának köszönhetően a gumiabroncs minimális keréknyomot hagy maga után, így nagy teljesítményt biztosít, a szögletes oldalfalak pedig jó tapadást nyújtanak a puha felületeken. A blokkok nagyobb száma, valamint a futófelület kiváló gumi/hézag aránya alacsony gördülési ellenállást tesznek lehetővé a kemény felületeken végzett szállítás során, és végső soron növelik a futófelület élettartamát. A sárkivetővel ellátott barázdák a kiváló tapadás mellett öntisztítást is lehetővé tesznek. A széttartó horonykialakítás, valamint az optimalizált dőlésszög minimálisra csökkenti a kavicsok beágyazódását.

Hosszú élettartam, alacsony fenntartási költség

Mindez növeli a profil élettartamát. Az acélszalag kialakítása nagy ellenállást biztosít a vágásokkal, a letöredezésekkel vagy a defektekkel szemben. Ez megnöveli a gumiabroncs élettartamát – még komoly kihívást jelentő körülmények között is, például olajbogyó, pisztácia és szőlő betakarításakor. Egyedi kialakításnak köszönhetően a gumiabroncs egész élettartama alatt megtartja tapadását – az első gyakorlati tapasztalatok szerint. Tulajdonosként alacsony költséggel lehet számolni. Az Alliance 10 éves garanciát kínál a gumiabroncshoz.

Ezek a cikkek is érdekelhetik a témában:

A gépi szőlőszüret gyakorlati tapasztalatai

Jól megy a fekete ribizli, de több vasat tartsunk a tűzben.