fbpx

Nitrogénkötő kukorica? A BlueN-nel lehetséges

Írta: Sajtóközlemény - 2023 november 22.

A Corteva Agriscience bevezeti a BlueN® tápanyag-hasznosulást segítő biostimulánst Magyarországon. A biológiai termék alkalmazkodik a növények növekedési igényeihez és fenntartható módon segít maximalizálni a terméshozamot – áll a nemzetközi vállalat sajtóközleményében.

légköri nitrogén
A légköri nitrogén hasznosításának képessége a kukorica számára is adott lehet (forrás: Corteva)

A Corteva Agriscience biológiai termékportfóliójának részeként bevezeti Magyarországon a BlueN® tápanyag-hasznosulás optimalizáló termékét. A készítmény képes az aktívan fejlődő növényeket többletnitrogénnel ellátni a növekedés elősegítése érdekében. A biológiai termék egy nitrogénmegkötő endofita baktériumot, a Methylobacterium symbioticum SB23 törzsét tartalmazza, amely képes a levegőből nitrogént megkötni.

A BlueN® 2024-től lesz elérhető Magyarországon a szántóföldi növények széles körében, beleértve a repcét, gabonaféléket, kukoricát és napraforgót. Sergii Kharin, a Corteva magyarországi ügyvezető igazgatója elmondta: „A BlueN® bevezetése megerősíti elkötelezettségünket az iránt, hogy innovatív, fenntartható lehetőségeket kínáljunk a terméspotenciál növelésére. Ez egy újabb lépés a Corteva bővülő, globális biológiai portfóliójában, amely a bizonyítottan kiszámítható teljesítményű biostimulánsok, a biokontrollt szolgáló és feromonos termékek kifejlesztésére irányul.”

Kapcsolódó írásunk: Baktériumok segítenek a nitrogénhasznosulás támogatásában.