fbpx

Zöldség- és gyümölcsfeldolgozó képzés indul a MATE-n

Írta: Gönczi Krisztina - 2022 december 16.

Naprakész piaci ismeretekkel indít gyümölcs- és zöldségfeldolgozó szakirányú továbbképzést a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem budai campusa 2023. márciusában.

gyümölcsfeldolgozás
A technológiától a marketingig terjed a képzés (forrás: Szilágyi Pál Ferenc/delalfoldinfo.hu)

A gyümölcs- és zöldségfeldolgozó szakirányú képzés megújult tananyaga egyedülálló módon foglalja össze az ágazatban szükséges elméleti és gyakorlati ismereteket a nyersanyagoktól a feldolgozás-technológiákon át egészen a kereskedelemig.

A három féléves, diplomával elismert képzésen magas szintű technológiai és műszaki felkészültséget, valamint korszerű gazdasági, jogi és marketingismereteket lehet szerezni, de a termékfejlesztés, a minőségbiztosítás és az érzékszervi minősítés egyaránt fókuszba kerül. Ezeken túl a résztvevők az adalék- és csomagolóanyagok, valamint a témához kapcsolódó innovatív technológiák világában is elmélyülhetnek.

A képzés résztvevői a MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet kitűnően felszerelt laborjaiban és tanüzemeiben mélyíthetik el készségszinten az elméletben megtanultakat. Emellett több tanulmányút is lesz, melyeken az ország jó nevű vállalkozásaival és elismert szakembereivel lehet megismerkedni, személyes benyomásokat és tapasztalatot cserélve.

A végzett hallgatók olyan versenyképes tudást szerezhetnek, amellyel képesek lesznek egy kis- vagy középüzem szakmai és vezetői feladatainak ellátására, vagy akár saját kisüzem irányítására is. A munka mellett elvégezhető képzés a felsőfokú diplomával nem rendelkezők számára is nyitott, ők tanfolyami keretek között vehetnek részt rajta.

A szakirányú továbbképzésre 2023. január 13-ig lehet jelentkezni. További információk és jelentkezés: https://gyumolcszoldseg.hu