fbpx

Repce és őszi kalászos: az okos műtrágya igazoltan megéri!

Írta: - 2022 augusztus 22. -Hirdetés

Alap- és fejtrágyázás: az ICL megoldásainak eredményességét kísérletek igazolják

A mostani extrém időjárású években minden arra mutat, hogy a kultúra vetés előtti tápanyag-visszapótlásához megéri technológiai kiegészítéssel készülő prémium műtrágyákat választani. Az új helyzetben érdemes kipróbálni új megoldásokat. Az olyan innovatív termékek, mint az ICL Agromaster Start Mini burkolt starterműtrágyái és különleges ICL PK PluS komplex műtrágyái egymást erősítő előnyeikkel segítik a gazdálkodót. A burkolt, szabályozott tápanyag-leadású, ultralokalizált start technológia alkalmazásával az őszi állományok jobban fejlődnek, a nagyobb gyökértömegnek köszönhetően jobban tűrik a szárazságot, és ez a fejlődési előny jövőre bő terméssé alakul. A természetes ásványi Polysulphate-ra épített kiegészítő termékekkel pedig különválasztható a nitrogéntrágyázás az ősszel oly fontos foszfor- és káliumfeltöltéstől.

Jobb körülmények között így minden szem extra termés kihozható a genetikából a korábbi évjáratok mínuszainak kigazdálkodásához, míg újabb aszálynál a helyes táplálásból fakadó jobb kondíció növeli az esélyt, hogy az állomány talpon marad az esők megérkezéséig.

ICL műtrágyák – kísérletekkel igazolt terméstöbblet, jobb beltartalom!

Az „okos műtrágyáknak” ez az új generációja érhető el a világ vezető műtrágyagyártói közé tartozó ICL kínálatában. A technológiák egy jól dokumentált ősziárpa-kísérlet részeként bizonyítottak 2021-22-ben Tolna megyében, Felsőnánán. Ott az üzemi kontrollhoz mérten 500kg/ha plusz termést produkált a technológia 66-os hektolitertömeg mellett, 9,0 tonna/ha üzemi átlaggal.

„A felsőnánai eredmények bizonyították, hogy az ICL PKpluS termékek foszfor- és kalciumtartalma többlet fehér gyökérzetet és többletbokrosodást, oldalhajtásokat biztosít a növényeknél. Mindezt az Agromaster burkolt nitrogénforrása sikeresen fordította át terméstöbbletté, szemben egy hagyományos műtrágyával, ahol tápanyagbőség-kiéhezés állapota között ingáznak a növények, itt folyamatos a tápanyaghatás. Az ICL műtrágyákkal a növények a túlélés helyett a termésképzésre fordíthatják energiáikat. A technológia versenyképes árszínvonalon képes észrevehető plusz hozamot biztosítani” – emeli ki a termékek hatékonyságáról Rácz Gábor, az ICL területi értékesítője, szaktanácsadója.

Őszi alap- és fejtrágyázás ICL termékekkel a bő termésért

A szárazság különösen megviselheti az áttelelő növényeket. A kelés elhúzódó, az állomány gyenge, ilyenkor szükség van a tél előtti felkészítésre. A hideg talajból a fejletlen gyökerek nehezen vagy egyáltalán nem tudják a fontos tápelemeket, főleg a nehezen mobilizálható foszfort felvenni. Az M77 kelátcsomaggal kiegészített Agroleaf Power lombtrágyák a DPI effekt hatására rövid idő alatt erőteljesen stimulálni tudják a növények fejlődését, és növelik a stressztűrést, ezáltal a télállóságot.

A jövő évi sikeres őszikalászos- és repcetermés megalapozásához komplett ICL tápanyag-utánpótlási technológia is elérhető weboldalunkon: www.mutragya.icl-agro.news

Szeretne minden támogatást megadni növényeinek a jövő évi bő termésre? Válassza az ICL műtrágyákat az extra tápanyag- és tartamhatásért! Kérjen most személyre szabott ajánlatot Rácz Gábor területi képviselőtől a +36304881479 mobilszámon vagy emailben a [email protected] címen!