fbpx

Ültetvények alaptrágyázása műtrágyatablettával

Írta: MezőHír-2022/03 lapszám cikke - 2022 március 09. -Hirdetés

Szőlő- és gyümölcsültetvényeink első évében a legfontosabb cél, hogy a növények minél jobban megerősödjenek, begyökeresedjenek a talajba, erős gyökérzetet fejlesszenek. Amennyiben ezt sikerül elérnünk, az ültetvényünk kellően megalapozott lesz ahhoz, hogy a termőre fordulás után le tudja adni az elvárt termést. Ha növényeink gyökérzetének fejlődése nincs arányban a talaj feletti részek növekedésével, a termést nem bírják majd kellő mennyiségben és minőségben kinevelni.

Az Agroblen Tablettát kifejezetten gyümölcsös és szőlőültetvények telepítéséhez fejlesztették ki. A könnyen alkalmazható ültetőtabletta teljesen burkolt szemcséiből minden szükséges tápanyag szabályozott leadása garantált, egyetlen alkalmazással, a teljes első szezonon keresztül. A tablettát elegendő az ültetőgödörbe helyezni vagy a gyökérzónában a földbe nyomni.

A hosszan tartó hatás megalapozza
a sikeres telepítést

A termékben magas a foszfortartalom, mely a teljes feltáródási idő alatt folyamatos, jó gyökeresedést fog biztosítani. A burkolt, szabályozott tápanyag-leadású technológia lényege, hogy a tökéletesen vízoldható műtrágyaszemcsék speciális burkolattal vannak körülvéve, amely burkolat megakadályozza, hogy a feloldódott műtrágya azonnal a talajoldatba jusson, és csak lassan engedi feloldódni a tápanyagokat. A kiáramlás időtartama a burkolat vastagságától függ, és több hónapig tart, a folyamatot csak a talajhőmérséklet befolyásolja. Ezáltal a tápanyag feltáródása igazodik a növény igényéhez, használata biztonságos, nem okoz gyökérperzselést, és az őszi esők hatására sem mosódik ki a gyökérzónából.

Így kevesebb hatóanyag is jóval hatékonyabban táplálja növényeinket.
További információ: http://bit.ly/agroblentabletta
Szaktanácsadás, megrendelés: Rácz Gábor: +36304881479

Sikeres telepítést és termesztést kíván az ICL műtrágyagyár!