fbpx

Az Óvári Gazdászok vitték el az egymilliós fődíjat

Írta: Barna Ferenc - 2021 december 14.

Izgalmas projektötletekkel és látványos döntővel, nagy érdeklődés mellett zárult az Agrovirtus 2021-es versenysorozata, melyben idén a Széchenyi István Egyetem „Óvári Gazdászok” csapata nyerte el az egymillió forinttal járó fődíjat.

 

Nyertesek csoportja
Idén az Óvári Gazdászok csapata nyert (Fotó: Agrovirtus)

 

A háromnapos Agrovirtus Akadémia

Az Agrovirtus verseny online selejtezőjének több mint száztíz csapata közül a tizenkét legjobb készülhetett a december elején megtartott háromnapos Agrovirtus Akadémián a verseny döntőjére, ahol a hallgatók a Baki Agrocentrum Kft. adatait felhasználva dolgoztak ki és mutattak be fejlesztési tervet neves vállalatvezetőkből, valamint agrár- és pénzügyi szakértőkből álló zsűri előtt.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen izgalmas látványvilággal rendezett döntőn a Széchenyi István Egyetem „Óvári Gazdászok” csapata szerezte meg az aranyérmet, akiknek a fejlesztési terve egymillió forintot ért. Második helyen a Tartamhatás (Debreceni Egyetem), harmadik helyen pedig a Növénydokik (Debreceni Egyetem) csapata végzett, akik a szervezők és támogatók jóvoltából pénzjutalomban részesültek. Emellett mind az öt döntőbe jutott csapat különdíjban is részesült.

 

Egy életpálya program

Maróti Miklós, a versenyt szervező AgroVIR Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a LeadersLab vezetőképző programmal kiegészült Agrovirtus verseny immár nem kizárólag egy egyetemistáknak szóló megmérettetés, hanem egy életpálya program, ahol az átadott ismeretanyagnak, a fejlesztett kompetenciáknak és a kialakított kapcsolati hálóknak köszönhetően egyre növekvő érdeklődés mutatkozik az Agrovirtus hallgatók iránt.

 

Nyertesek csoportja
A döntőbe jutó csapatok mindegyike különdíjban is részesült (Fotó: Agrovirtus)

 

Az Agrovirtus Akadémián résztvevő csapatok részére, a megszerzett ismeretanyag igazolására a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem és a főszervező AgroVIR Kft. közös oklevelet bocsátott ki, melyet a zsűrielnök, Dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora adott át az Akadémiára bekerült hallgatóknak.

 

Maróti Miklóssal, a programot életre hívó Agrovir Kft. tulajdonos-ügyvezetőjével és az Agrovirtus Tehetséggondozási Program projektmenedzserével, Barta Dénessel beszélgettünk még ősszel a témában, cikkünk olvasható a novemberi lapszámunkban, illetve portálunkon.

 

Forrás: Agrovirtus, sajtóközlemény

Összeállította: Barna Ferenc